Ege Postası
Geri

Yemek kartları boykot çağrısına Bakan el koydu

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği (TÜRES) tarafından 27 Aralık’ta gerçekleşmesi beklenen yemek kartları boykotu eylemi çağrısı üzerine bakanlık devreye girdi. eyleminin durdurulmasını isteyen Bakan Tüfenkçi, sorunun çözümü için sektör temsilcileriyle bir araya geleceklerini ve sorunun görüşüleceğini açıkladı. Yemek kartları boykot çağrısına Bakan el koydu
Yemek kartları boykot çağrısına Bakan el koydu
Haberler / Ekonomi
25 Aralık 2017 Pazartesi 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Sodexo, Multinet, Ticket gibi yemek kartlarından alınan komisyon oranlarının yüzde 7’lerden dünya standardı olan yüzde 3’e indirilmesi için bir günlük boykot kararı alan TÜRES’in eylemi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin devreye girmesiyle ertelendi.

BAKAN DEVREYE GİRDİ

İzmir’den İzmir Lokantacılar Odası Başkan Adayı Doğan Kılıç’ın da İzmir’deki 2 bin 800 restoran, kafeterya ve lokanta işletmesinin destek vereceğini açıkladığı boykot eyleminin durdurulmasını isteyen Bakan Tüfenkçi, sorunun çözümü için sektör temsilcileriyle bir araya gelecekleriyle görüşeceğini açıkladı.

BAKANDAN MEVZUAT DÜZENLEMESİ SÖZÜ

Bakan Bülent Tüfenkçi, yemek kartı hizmeti veren şirketler ve üye işyerleri ile meslek kuruluşları ve ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle gerçekleştirdikleri toplantılar sonunda, iskonto uygulaması, komisyon oranlarının yüksekliği ile yemek kartlarının gıda dışındaki ürünlerin alımında da kullanılması şeklinde sıralanan sorunların ortadan kaldırılması için mevzuat düzenlemesi yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

YENİ MEVZUAT DÜZENLEMESİ 2018 BAŞINDA TAMAMLANACAK

Bakanlığın yaptığı açıklamada, çıkarılacak bir yönetmelikle komisyon oranlarının standarda kavuşturulacağı ve ilgili mevzuat çalışmasının 2018 yılının ilk yarısında tamamlanacağı duyurusunu yaptı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası