Ege Postası
Geri

Yeni bir parti daha kuruldu!

Eski HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in partisinden istifa etmesinin ardından öncülüğünü yaptığı Sessizlerin Sesi Hareketi partileşti. Eski İzmir Milletvekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SES Partisi) kuruluş dilekçesini bu sabah İçişleri Bakanlığı’na teslim etti.
Yeni bir parti daha kuruldu!
Haberler / Politika
31 Mart 2022 Perşembe 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski HDP Sözcüsü ve görevinden alınıp yerine kayyum atanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in HDP'den istifa etmesinin ardından öncülüğünü yaptığı Sessizlerin Sesi Hareketi, bugün partileşmek için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi. 

Kurucu üyeler arasında bulunan eski Bakan Doğan, "Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, demokrasiyi geliştirmek, halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu söz konusudur ne de devamı niteliğindedir" dedi. 

Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklama sonrasında Bakanlığa geçerek dilekçeyi teslim etti. Kısa adı SES Partisi olan Türkiye'nin Sesi Partisi'nin kurucular listesinde 31 kişi yer alıyor. Partinin kurucu genel başkanı ise Bilgen oldu. 

PARTİNİN LOGOSU GÜVERCİN OLDU

Partinin logosu; koyu mavi zemin üzerinde, ağzında zeytin dalı taşıyan beyaz renkli güvercin figürü oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası