Ege Postası
Geri

Yeni düzenleme yolda: 1 milyon kişinin borcu silinecek

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yönelik yapılacak yasal düzenlemeyle 2017 yılına ait GSS primlerini ödemeyen 1 milyondan fazla kişinin borcunun silinmesinin planlandığı öğrenildi. Düzenlemenin yılbaşından önce yasalaşması beklendiği ifade edildi.
Yeni düzenleme yolda: 1 milyon kişinin borcu silinecek
Haberler / Güncel
23 Ekim 2026 Cuma 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarında yeni bir düzenleme hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Düzenlemeye göre 1 milyonu aşkın kişinin 2017 yılına ait GSS prim borcu silinecek.

Habertürk'te yer alan habere göre AK Parti, Genel Sağlık Sigortası prim borcu 10 yılı aşanlara yönelik düzenleme hazırlıyor.

Söz konusu düzenleme hayata geçirildiği takdirde 1 milyonu aşkın kişinin 2017 yılına ait GSS prim borcu silinecek.

Daha önce yapılan düzenlemelerde 10 yıllık süreyi doldurduğu için 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarına ait GSS prim borçları silinmişti.

YILBAŞINDAN ÖNCE YASALAŞMASI PLANLANIYOR

Düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde sağlık hizmetlerine erişimin de kolaylaşması sağlanacak.

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını ödemeyen kişiler için sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi 31 Aralık'ta dolacak.

Bu neden düzenlemenin yılbaşından önce yasalaşmasının planlandığı belirtiliyor.

GSS NEDİR?

Genel Sağlık Sigortası; Türkiye’de ikamet eden kişilerden, geliri belirli bir seviyenin üzerinde olanlardan, isteğe bağlı sigortalılardan ve öğrenci–çocuk statüsünde bulunan belirli gruplardan oluşan geniş bir kesimi kapsıyor.

Ayrıca çeşitli kanunlara göre aylık alanlar, koruma altında bulunan çocuklar, yabancı uyruklu olup başka bir ülkede sağlık güvencesi bulunmayanlar ile işsizlik veya kısa çalışma ödeneği alan vatandaşlar da GSS kapsamına dahil.

Hali hazırda GSS borcu olan kişi sayısı ise yaklaşık 10 milyon. Bunların içinde 2 milyonu aşkın kişi borcu kendisi ödüyor. Kalanı ise devlet tarafından ödeniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası