Ege Postası
Geri

Yeni parti kuruluyor: Genel merkez, amblem ve ismi gizlendi

Türkiye'de kurulan partilere bir yenisi daha ekleniyor. Partinin genel merkezi, ismi ve amblemi gizli tutulurken açıklama için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tercih edildi.
Yeni parti kuruluyor: Genel merkez, amblem ve ismi gizlendi
Haberler / Politika
6 Mart 2025 Perşembe 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Ekonomik Politik ve Stratejik Araştırma Merkezi Genel Başkanı Teoman Yıldırım, yeni kuracağı siyasi partiyi 23 Nisan’da Ankara’da duyuracağını ifade etti.

Yıldırım, “Hedefimiz Türkiye’nin ileri demokrasi konumuna gelmesine yol açmaktır. Türkiye’de merkeziyetçiliğin çok güçlü olması hem partilerin demokratikleşmesi adına hem de seçmen milletvekili bağının güçlendirilmesi açısından önemli bir sorun teşkil etmektedir. Seçmen-milletvekili bağının kuvvetlenmesi, parti üyelerinin ve seçmenlerin fikirlerini partileri yoluyla ifade edebilmesi ve milletvekillerini davranışlarından sorumlu tutabilmesi için ön seçim mekanizması ve üyelik araçlar arasında güçlü bir sistem kuracağız. Parti içinde en önemli unsurun parti içi demokrasinin güçlenmesi sağlamak olacak” dedi.

YENİ PARTİNİN İSMİ NE OLACAK?

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

-Büyük bir salon toplantısı yerine, bir otelde kurucuların, parti amblemi ve isminin açıklanacağı bir tören planlanıyor. Parti ismi ile ilgili seçenekler değerlendirilme aşamasında, partinin adı henüz netleşmedi.

"GENEL MERKEZ BİNASI GİZLİ"

-Yeni parti için genel merkez binası da kiralandı ancak şimdilik binanın yeri gizli tutuluyor. Zira İstanbul'da partinin çalışma ofisi olarak kiralama yapıldı. Ekip, genel merkez binası konusunda da aynı taktiği izliyor. Güçlü Türkiye vizyonu için parti tüzel kişiliğinde kurumsallığa önem veriyoruz. Millet artık fikir, siyasi kadro ve zihniyet değişimi istiyor. (Sözcü)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası