Ege Postası
Geri

Yeni yasa tartışmaları sürerken Türkiye'deki barınak sorunları büyüyor

Türkiye'de sokak köpeklerinin durumuna dair tartışmalar alevleniyor. TBMM'de, kamuoyunun tepkisine rağmen, 30 Temmuz'da sokak köpeklerinin öldürülmesine izin veren ve sahipsiz hayvanların barınaklara toplanmasını öngören yasa teklifi uzun süren tartışmalı görüşmeler sonucu kabul edildi. 
Yeni yasa tartışmaları sürerken Türkiye'deki barınak sorunları büyüyor
Haberler / Güncel
1 Ağustos 2024 Perşembe 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Türkiye'deki 322 hayvan barınağı toplamda 105 bin kapasiteye sahipken, AKP'nin sayısını 4 milyon civarı olarak açıkladığı hayvanların bu barınaklarda nasıl yerleştirileceği sorusu gündeme geldi. Uzmanlar ve hayvan hakları savunucuları, kapasitesi ve koşulları yetersiz olan bu barınakların hayvanlar için uygun olmadığı konusunda hemfikir.

Son dönemde Kastamonu, Konya, Elazığ, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde barınaklardaki hayvanlara yönelik vahşet ve ihmal vakaları kamuoyunun tepkisini çekti. Özellikle Kastamonu Taşköprü Belediyesi Hayvan Bakımevi'nde çekilen, bir köpeğin nefes almakta zorlandığı ve başka bir köpeğin hareketsiz yattığı görüntüler büyük infial yarattı. Ayrıca, Elazığ Belediyesi'ne ait hayvan barınağında kötü muamele iddiaları üzerine başlatılan soruşturma dört kamu görevlisi hakkında dava açılmasına neden oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası