Ege Postası
Geri

Yenidoğan işitme taraması yapan ünite çalışanlarına eğitim

Hatay’da kamu ve özel hastanelerin yenidoğan işitme taraması ünitelerinde çalışan personel bir günlük eğitimden geçirildi. Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi; Çocuk Ergen ve Kadın Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından,...
Yenidoğan işitme taraması yapan ünite çalışanlarına eğitim
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay’da kamu ve özel hastanelerin yenidoğan işitme taraması ünitelerinde çalışan personel bir günlük eğitimden geçirildi.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi; Çocuk Ergen ve Kadın Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan programda çalışanlara bebeklere yapılan işitme testleri hakkında bilgi verildi. Eğitimde, Mart ayında Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulamaları ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Yenidoğan İşitme Taraması ile ilgili referans merkezine vurgu yapılarak, Hatay’da bundan sonra takibe alınan bebeklerin tedavi ve takiplerinin buruda yapılacağı daha önce şehir dışına çıkmak zorunda kalan ailelerin mağduriyetlerinin giderildiği belirtildi.

Eğitime katılanlar, işitme engeli ile doğan bebeklerin erken dönemde tespit edilmesi amacı ile işitme taramalarının gerçekleştirilmesi, kesin teşhis, işitme cihazı uygulaması ve gerekli rehabilitasyon çalışmalarının yapılmasını sağlamak için tüm yeni doğan işitme taraması üniteleri ile referans merkezinde çalışan personel hakkında bilgilendirildi.

İŞİTME TARAMASININ ÖNEMİ
Doğumdan 2-3 yaşına kadar olan süre, çocuklarda konuşma, dil ve psikososyal gelişim açısından kritik dönemler olarak sayılıyor. İlk 1 ay içinde yenidoğan işitme taramasını yapılarak ilk 3 ay içinde işitme kaybının tanısının konulması gerekiyor. En erken dönemde işitsel rehabilitasyona başlaması için aileye bilgi vermek ve aileyi yönlendirmek, yaşamın ilk 6 ayı içerisinde tanı konup uygun işitme cihazı ile rehabilitasyona başlayan çocuklarda başta dil ve konuşma gelişimi olmak üzere tüm gelişim alanlarında yaşıtlarına yakın performans görülüyor. Bununla beraber tanı ve yönlendirmede geç kalınmış çocukların yaşıtlarını yakalaması mümkün olamıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası