Ege Postası
Geri

Yerel Yönetimlere 'SODEM Ödülü'

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak, ortak bir dil kullanımı ile başarılı belediyecilik uygulamalarını Türkiye’de ve dünyada güçlü bir algıya dönüştürmek amacı ile kurulan ve 122 üye belediye ile ülkede 15 milyon nüfusu temsil eden Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) belediyeler buluşması ve yerel yönetim ödülleri etkinliklerini İzmir Seferihisar’da gerçekleştirdi. SODEM zirvesinin ikinci gününde yerel yönetim projelerinde başarılı olan belediyelere ödüller verildi. Belediye başkanları ödüllerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aldı. Kılıçdaroğlu'ndan, başarılı CHP'li başkanlara ödül
Yerel Yönetimlere 'SODEM Ödülü'
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Mart 2016 Pazar 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’nin Euphoria Aegean Otel’de düzenlediği “Yerel Yönetimler Projeleri” ödül törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Yerel Yöntimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP’li milletvekilleri ve il yöneticileri katıldı.

"BAŞKAN UYAR: ÖDÜLÜ URLALILAR ADINA ALIYORUM" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!


"BAŞKAN ATİLA ÖDÜLÜNÜ KIZLARIYLA BİRLİKTE ALDI" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde düzenlenen törende, başarılı CHP'li belediyelere ödüllerini verdi. Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımız son derece başarılı hizmetlerin altına imza attı. Bizim, 'Belediye başkanlarımız başarılıdır' demenin ötesinde, bunların kamuoyuna anlatılması çok önemli" dedi.


"KILIÇDAROĞLU'NDAN BELEDİYE BAŞKANLARINA 'VATANDAŞA DANIŞIN' NASİHATİ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ödül  töreninde Yönetim Kurulu Üyeleri;  

İstanbul Silivri Belediyesi, İstanbul Avcılar Belediyesi, İzmir Konak Belediyesi, İzmir Karşıyaka Belediyesi, İzmir Buca Belediyesi, Çanakkale Küçükkuyu Belediyesi, İzmir Seferihisar Belediyesi oldu.

Seçici kurulda yer alan Boğaziçi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Koray Çalışkan, "Bu projelerden biri de Muğla'dan. Projeyi AK Partili bir dostuma anlatırken, 'Muğla AK Partili' dedi. Bu algı inanılmaz kötü ama buradan sonra o değişecek. Projeler çok güzeldi, hepimiz çok heyecanlandık, hepsinden çok şey öğrendik" dedi. 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Yerel Yönetim Ödülleri'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi "Büyükşehir Belediyeleri" kategorisinde "Fuar İzmir" projesi ile ödüle layık görüldü.



KILIÇDAROĞLU: 'BUNLARIN KAMUOYUNA YANSIMASI ÇOK ÖNEMLİ'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SODEM'in düzenlediği  bu buluşmanın iki günlük çok verimli bir etkinlik olduğunu söyleyerek, "Yaptığımız  projeleri kamuoyu ile paylaşma imkanı bulduk. Belediye başkanlarımız gerçekten son derece başarılı projelerin altına imza attılar. Şimdi 'bizim belediye başkanlarımız başarılıdır' dememizin ötesinde,  bunların kamuoyuna yansıması çok önemli. Bu bağlamda jüri üyelerimize katkılarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum ve belediye başkanlarımızı kutluyorum" dedi. 
 


500 proje yarıştı
SODEM'in yerel yönetim ödülleri kapsamında 100 belediye 500 projeyle yarıştı. Bunların içinden 70 proje ödül aldı. Seçkin  ve deneyimli isimlerden oluşan seçici kurul; Kentsel gelişim dalında Giresun, Burdur, Sinop, Ankara Yeni Mahalle, Aydın Didim, İstanbul Beylikdüzü, İzmir Urla, Ardahan Hanak ve Edirne Uzunköprü belediyelerini ödüle layık gördü. Çevre ödüllerini Çanakkale, Antalya Manavgat, Aydın Efeler, İstanbul Çatalca,Tekirdağ Çorlu, Çanakkale Bozcaada Bilim tarih Ödüllerini; Edirne, Aydın Karacasu, Zonguldak Çaycuma İstihdam Ödüllerini; Kırklareli, İstanbul Maltepe, İzmir Karabağlar, Çanakkale Karabiga, Yozgat Sargun Bahadın Sanat Kültür ve Turizm ödüllerini; Yalova, Bursa Nilüfer, Mersin Yenişehir, İstanbul Büyükçekmece, İzmir Bergama Spor ödüllerini; Adana Seyhan, Balıkesir Edremit, Bolu Mengen Sosyal Proje ödüllerini; Ankara Çankaya, Hatay Defne, Eskişehir Odunpazarı, İzmir Gaziemir, İstanbul Sarıyer, Denizli Buldan, Erzincan Merkez Ulalar, Artvin Ardanuç, Sinop Gerze, Çorum Mecitözü, Malatya Hekimhan, Erzurum Çat Katılım ve yönetişim ödüllerini; İstanbul Kartal, Antalya Döşemealtı, Antalya Muratpaşa, İstanbul Kadıköy, Kırklareli Lüleburgaz Tarım Ödüllerini; Mersin Mezitli, Balıkesir Erdek, Denizli Bozkurt Sağlık ödüllerini; Eskişehir Tepebaşı, İstanbul Ataşehir, İzmir Balçova, İzmir Bayındır, Amasya Merzifon, Bilgi İletişim ödüllerini; İstanbul Beşiktaş, İzmir Bornova, Tekirdağ Süleymanpaşa Gençlik ve Eğitim ödüllerini; Tekirdağ Malkara, İzmir Güzelbahçe, İzmir Çiğli Çocuk kategorisinde ödülleri;



Muğla Menteşe, Kırklareli Pınarhisar, Afyon Dazkırı, Amasya Gümüşhacıköy, Çanakkale Biga, Çanakkale Kepez Sokak Hayvanları kategorisi ödüllerini;Nevşehir Avanos Büyükşehir ödüllerini; Eskişehir, İzmir, Muğla, Hatay, Aydın Üstün Başarı ödüllerini; Çankaya, Tepebaşı, Lüleburgaz, Çanakkale Kepez Yönetim Kurulu üyesi belediye ödüllerini; İstanbul Silivri, İstanbul Avcılar, İzmir Konak, İzmir Buca, İzmir Seferihisar, İzmir Karşıyaka, Çanakkale Küçükkuyu belediyeleri aldı.


CHP LİDERİ'NDEN 'SAKİN ŞEHİR' TURU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ödül töreni CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte Seferihisar’da şehir turuna çıktı.



KILIÇDAROĞLU'NA ATEŞ SÜRPRİZİ 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sığacık'ta balık mezatını ziyaret etti ve deniz kenarındaki bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Bol bol fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu'na mor sümbül hediye edildi. Annesi, dokuz aylık oğlu Ateş'i CHP Genel Başkanı'nın kucağına verdi. Ateş, Kılıçdaroğlu'nun yüzünü okşadı, bu durum gülüşmelere neden oldu. Kılıçdaroğlu, çocuklara derslerinin nasıl gittiğini, köylü kadınlara nasıl geçindiklerini sordu. Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, vatandaşlarla Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını çekti.




CHP Genel Başkanı kadınların evde yaptıkları pasta, börek, baklava ve yöresel yemeklerin satıldığı pazaryerine girdi. Kılıçdaroğlu, üretici kadınların kendisine ikram ettiği saray burması baklavasının, otlu kol böreğinin, şalgam suyunun tadına baktı.

'DAVUTOĞLU BİZİM KADAR AÇIK VE NET OLSUN'
Kılıçdaroğlu, kahvehanede oturarak, şu sözlerle gündemi değerlendirdi:

"En çok ihtiyaç duyduğumuz şey demokrasi ve özgürlük. İnsanlar görüşlerini özgürce açıklayabilmeli. Düşüncelerinden ötürü kimse suçlanmamalı, hapse girmemeli. Son zamanlara anayasa tartışmaları var. Hep şunu söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Elbette ki güzel bir anayasamız olsun. Toplumun 78 milyonu eline aldığı zaman 'Bu benim anayasam' diyebilsin. Böyle bir düşünce her zaman var bizde. Ama bir ülkenin kendi koşulları, tarihsel birikimi var. Bunun da dikkate alınması gerekiyor. O nedenle biz anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili olarak düşüncelerimizi ifade ettik. Güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyaç var. Bunun nasıl gerçekleşmesi gerektiğini de 16 maddede ilan ettik. Arzu ederiz ki benzer düşünceleri dile getiren iktidar partisi, Sayın Davutoğlu da neyi istiyorsa açık ve net, CHP'ninki kadar açık ve net kamuoyunun önüne çıksınlar onlar da düşüncelerini ifade etsinler. Böylece daha sağlıklı bir zeminde oturup tartışma imkanı bulabileceğiz. Bugün YGS var. Başarı diliyoruz. Sınav sonucu ne olursa olsun çocuklarımızı seviyoruz. Onlara saygı duyuyoruz. Güreş şampiyonasında başarılı olan güreşçilerimiz var. Onlar bizi mutlu ediyor en azından kıvançta beraber olma idealimizi besliyorlar."




Kılıçdaroğlu, Seferihisar'da Ulaşmış Mahallesi'nde Çınar Kahvehanesi'de köylülerle sohbet ettikten sonra havalimanına gitmek üzere ilçeden ayrıldı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası