Ege Postası
Geri

Yiğitler Barajı bereket verecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü İzmir Kemalpaşa’nın 17 yıllık hasretine son veriyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Kemalpaşa’nın özlemi Yiğitler Barajı’nı hizmete aldığımızda 13 bin 330 dekar zirai araziyi suya kavuşturmuş olacağız” dedi.
Yiğitler Barajı bereket verecek
Haberler / İzmir
10 Ekim 2016 Pazartesi 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DSİ tarafından İzmir Yiğitler Deresi üzerinde temelden 102 metre yüksekliğinde inşa edilecek Yiğitler Barajı 26,5 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip bulunuyor. Bölgedeki münbit toprakları suya kavuşturacak baraj ile yılda 9,27 milyon metreküp sanayi suyu da temin edilecek.

İZMİR İÇİN NE YAPSAK AZ

Yiğitler Barajı’nın tamamlanması ile hem bölgedeki sanayicinin hem de tarım üreticisinin su probleminin ortadan kalkacağını vurgulayan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Kemalpaşa’da 13 bin 330 dekar zirai araziyi son teknoloji modern sulama sistemleriyle suya kavuşturacağız. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki hizmet veren sanayi tesisleri bu sudan faydalanacak” diye konuştu.

Kemalpaşa’nın 17 yıldır bu barajı beklediğinin altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu barajın her aşamasını yakından takip ettim bundan sonra da takip edeceğim. İzmir için ne yapsak azdır. Geçtiğimiz Mayıs ayında ihalesini gerçekleştirdiğimiz bu barajımızı 2019 yılında tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu barajın Kemalpaşa Ovası’nda 13 bin 330 dekar zirai araziye su vermesiyle bölgede yılda 4 milyon 810 bin TL gelir artışı elde edileceğini ve 630 kişiye de iş imkanı sağlanacağını belirterek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası