Ege Postası
Geri

Yıl 2016; Eşekle su servisi

Aydın'ın Germencik ilçesi, Çamköy Mahallesi'ndeki tek içme suyu kuyusunun pompasının arızalanması, yerine takılan yenisinin ise yetersiz kalması nedeniyle susuz kalan köylüler, 2 kilometre mesafedeki kaynaktan at ve eşeklerle evlerine su taşıyor.
Yıl 2016; Eşekle su servisi
Haberler / Ege
28 Haziran 2016 Salı 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Köylüler sıcaklarda susuzluktan zorlandıklarını belirterek, yetkilileri göreve çağırdı. Köylülerin aksine Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı (ASKİ) yetkilileri ise arızanın giderildiğini sıkıntı olmadığını bildirdi.

Germencik'e 13 kilometre mesafedeki bin 108 nüfuslu kırsal Çamköy Mahallesi'ndeki tek su kuyusunun pompası iki hafta önce arızalandı. Bunun üzerine yerine geçici olarak daha küçük kapasiteli başka bir pompa takıldı. Ancak, bu pompanın şebekeye verdiği su mahallenin yüksek kesimlerine ulaşmayınca susuzluk yaşanmaya başlandı. Mahallenin yarısına yakını çöl sıcaklarının yaşandığı bu günlerde susuzluk nedeniyle mağdur oldu. Köylüler içme, temizlik ve hayvanlarını sulamak için ihtiyaçları olan suyu 2 kilometre mesafedeki kaynaktan bidonlarla at ve eşek sırtında taşıyor. Mahalle muhtarı Germencik Belediyesi'ne durumu bildirip, sıkıntının giderilmesini istedi. MHP'li Germencik Belediyesi Meclis Üyesi Adil Turgut Gökçen basın mensuplarıyla birlikte mahalleye gidip, incelemelerde bulundu. Gökçen de evlerin çoğunluğunda yaşanan su sıkıntısının bir an önce çözülmesini istedi.

"TAŞIMA SUYLA ÇAMAŞIR YIKIYORUZ"

Mahalle sakinlerinden 78 yaşındaki Ali Dündar, çeşmelerinden iki haftadır su akmadığını belirtip, "Bu nedenle bu yaşımda, eşeğimle 2 kilometre ötedeki kaynaktan bidonlarla su doldurup, geliyorum. Getirdiğim suyla hem kendimiz hem de hayvanlarımız içiyor. Sıcakta zorlanıyoruz" diye konuştu. 80 yaşındaki Ayşe Gökçen ise sularının 10 gün önce kesildiğini bir daha da gelmediğine dikkati çekip, "Geçmiş yıllara geri döndük. Çamaşırlarımızı taşıma suyla elde yıkıyoruz. Komşularımın elleri elde çamaşır yıkamaktan parçalandı. Topal bacağıma rağmen bidonla su taşıyacağım diye uğraşıyorum. Getirdiğim bir bidon suyu içeyim mi yemek mi yapayım yoksa çamaşırda mı kullanayım bilemiyorum. Yetkililerden bir an önce bu sorunumuza çözüm bekliyoruz" dedi.

Köylülerden Mehmet Çapkın da bulundukları civarda dağdan gelen suyun aktığı tek çeşmenin olduğunu vurgulayıp, "Üç yıl kadar önce eski muhtar tarafından yaptırılmıştı. Bu çeşme da olmasa buradaki evlerin tamamı susuz kalacak. Afet Evleri bölgesinin kullandığı bu tek çeşmenin suyu da 7 kilometre öteden geliyor. Az da olsa akan çeşmedeki suyla idare etmeye çalışıyoruz" dedi.

Köylülerin aksine ASKİ mahalledeki su sıkıntısının kontrolleri altında olduğunu belirtip, su pompasında yaşanan arızanın giderildiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası