Ege Postası
Geri

Yıldırım:Geleneğimizde kadına “öf” bile demek yok

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen konsere katıldı. Mavişehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen konsere eşi Semiha Yıldırım'la birlikte katılan Binali Yıldırım, kadınlara karanfil dağıtarak, Kadınlar Günü'nü kutladı.
Yıldırım:Geleneğimizde kadına “öf” bile demek yok
Haberler / Yerel Politika
8 Mart 2014 Cumartesi 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Partililere seslenen Yıldırım, Dünya Kadınlar Günü'nün tarihini anlatarak, "Önce şiddet, önce felaket bu gelişmiş ülkelerde, sonra da anma. Önce öldürürler, sonra da ölüm gününü anarlar. Ama bizim geleneğimiz, Peygamberimiz 'kadına öf bile demeyeceksiniz' diyor. 'Seveceksiniz, sayacaksınız, hoşgörüyle karşılayacaksınız' diyor. Amaç kadınlarımızı bir gün anmak değil, bir ömür boyu onlarla birlikte mücadele etmek, sevgi, saygıyla, samimiyetle yaşamaktır" diye konuştu. Yıldırım, kadınlara “İzmir’de değişimi yaşatacak, hizmet özlemini giderecek olan sizlersiniz, 30 Martta tarih yazmaya hazır mısını? diye sordu. Kadınların çoşkulu alkışları arasında konuşmasını sürdüren Yıldırım’ı sanatçı Muazzez Ersoy’da alkışlarla destekledi. Ersoy, konuşması sırasında Yıldırım’ın elini kaldırarak ‘Başarılı olmanızı canı gönülden diliyorum.



"YILDIRIM SEVGİSİ YÜRÜTMEDİ" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

Yolunuz açık olsun” dedi. 
“Bugün sizin, 30 Mart benim günüm”
İzmir'de kadınların farkını her zaman ortaya koyduğunu ifade eden Yıldırım, İzmirli kadınların özgüveni yüksek olduğunu, hakkını erkeğin desteğiyle değil kendi mücadelesiyle elde etmeyi bildiğini söyledi. Yıldırım, 1828'te dönemin İzmir Valisinin ekmeğe zam yapması üzerine erkeklerin zammın geri alınması için yola düştüğünü, üç gün süren eyleme karşı Valinin oralı olmadığını kaydederek, şöyle konuştu: "3 gün sonra kadınlar sokağa çıkıyor, 3 gün sürmeden Vali zammı geri almak zorunda kalıyor. İşte İzmir kadını bu. İzmir kadını tuttuğunu koparan, hedefe şaşmadan varandır. Bugün sizin gününüz ama 30 Mart da benim günüm. Biz bu moralle 30 Mart'ta değişimi birlikte başaracağız."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın da katıldığı etkinlikte Muazzez Ersoy ve Rafet El Roman sevilen şarkıları seslendirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası