Ege Postası
Geri

Yıldırım, İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Adaylığını açıkladı

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi 29 Ağustos'ta yapılacak. Kongre öncesi Uygar Yıldırım da adaylığını açıklarken, manifestosunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vurgusu dikkat çekti.
Yıldırım, İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Adaylığını açıkladı
Haberler / Yerel Politika
20 Ağustos 2020 Perşembe 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi 29 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'te Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda yapılacak. 

Kongre öncesi CHP Karşıyaka Üyesi Uygar Yıldırım, İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Adaylığını açıkladı.

Yıldırım, 'Seçim Manifestomuz' başlığı altında sosyal medyadan yayınladığı adaylık açıklamasında, "Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk ve Gençliğe Hitabesinden aldığımız güç ile Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, İzmir'de halkçılık ve yerli tohumla kooperatifçilik ile birlikte Çok Ses, Çok Renk ve Çok Nefes diyerek Arka sıradakiler ile yüzünü İzmir'imizin arka mahallelerine dönen, genç beyinlere önem veren Sayın İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Tunç Soyer''in başlatmış olduğu hikayeyi, hep birlikte büyüteceğiz." dedi.

İşte Yıldırım açıklamasının tam metni:

SEÇİM MANİFESTOMUZ

"Değerli İzmir gençliği. Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek veren İzmir gençliği. Bayrağını kutsal sayan ve bayrağını gururla duvarına asan İzmir gençliği.
Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan ve buna paralel olarak sosyal demokrasi ile Atatürkçülük görüşlerini benimseyen, merkez solda yer alan bir siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede tarihsel denemelerden geçmiş bir ideolojidir. Gençliği örgütleme koşulunda; Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisi ile anti-emperyalist, devrimci, ulusalcı, yoksul halkın çıkarlarını koruyan, çağdaş ve ilericilik unsurlarından vazgeçmememiz gerekmektedir. Bu koşular CHP gençliğine yakışan unsurlardır.

Bugünkü Türkiye’de ilerici gençliğin kararları CHP’nin omuzlarındadır ve bu tarihsel sorumluluğu unutmamamız bir vazife olmalıdır. İzmirli gençler, CHP'de siyaset yaparken kulluk ile hareket etmeyip, CHP'ye yön veren onurlu bir duruş sergilemelidirler.

Bugün, İzmirli gençlerin kendilerini ifade edememeleri, bir fikir beyanında bulunamamaları; İzmir gençlik örgütlenmesinde bir entelektüel eksikliği ve feodal unsurların baskınlığı teşkil etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce feodalizme karşı savaşmış olması, yüz yıl sonra bugün yine İzmir’de feodalizme karşı savaşmamızı gerektirmektedir. Maalesef İzmir’deki feodal yapı; gençliği sorgulamadan uzak tutup, kadını da politikanın temel taşlarından biri olmayı reddetmektedir.

Gençlik olarak siyasetimiz, gençlere iş vaadi vermek değil; gençleri söz sahibi yapmak ve gençlere dokunmak olmalıdır. Söz sahibi olma hakkını eline alan gençlik, kendi sorunlarını çözme becerisini de beraberinde kazanacaktır.
Gençlik, bir ülkenin toplumsal ve ekonomik gelişmesinde adeta sermaye gibidir. Aynı zamanda gençlik ve sorunları, toplumun içinde dinamik bir yapıya sahiptir.

Gençliğin genel görünümüne dair bir çerçeve sunup, gençlere çözüm getiren yaklaşımlar belirleyeceğiz. Gençliği farklı yaş grupları içerisinde ele alarak, içinde bulundukları koşulları belirleyeceğiz. Gecekondu yâda rezidans gençliği, üretici yada tüketici gençlik, okuyan yada okumayan gençlik, işsiz gençlik, bedensel ve zihinsel özürlü gençlik, hükümlü ve tutuklu gençlik, aile üyelerini kaybetmiş veya korunmaya muhtaç gençleri tespit edeceğiz.
Gençlerin sosyal hayatta birtakım güncel sorunları mevcuttur. Bu sorunlar arasında; madde bağımlılığı, gelecek kaygısı, kimlik arayışı, tüketim, stres, yalnızlık, iletişimsizlik, yozlaştırılma, yabancılaştırılma vb. sorunları sayabiliriz.
Gençlerin genel olarak şiddete eğilimli olduğu bir gerçektir. Gençlik şiddeti ise yaralama, sakatlık ve ölüm gibi olası sonuçlar doğurmaktadır. Eğitim program uygulamaları geliştirerek; ailelerin gençlerle ilgili duyarlılıklarını sağlayacağız, evrensel ve ahlaki değerler konusunda gençleri bilinçlendireceğiz, gençlere insan hakları bilincini kazandıracağız.

Gençliğe dair yapacağımız diğer çalışmaları aşağıdaki gibi sıralaya biliriz.

- Engelli gençlerin sosyal dışlanmaya maruz kalmalarını önleyeceğiz.
- Suç işleyen gençlerin topluma aktif katılımlarını sağlayarak, suça yönelimlerini önleyeceğiz.
- Gençliği, bağımlılık yapan maddelerden uzak tutarak, bilinçlendirip, tedbirler alıp ve tedavi çalışmalarının yürütülmesini sağlayacağız.
- Gençlerin istismara uğramalarını engelleyeceğiz. Bunun için yetkili tüm mercileri devreye sokacağız.
- Gençliğin, partinin her kademesinde aktif olmalarına teşvik edeceğiz.
- Gençleri sanat faaliyetlerine yönlendirip, gençliğe yönelik sanatsal faaliyetlerin arttırılması yönünde çalışmalar yapacağız.
- Gençlere, günümüzde kaybettiğimiz hoşgörü ve diyalog gibi değerleri tekrar kazandıracağız.
- Gençliğe, kadın-erkek eşitliği bilincini aşılayıp, güçlendirilmesini sağlayacağız.

Kendimi, hiçbir zaman Atatürkçülük ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden üstün görmemem ile yanılma ve hata yapma olasılığımı sıfıra düşüreceğime inanıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk ve Gençliğe Hitabesinden aldığımız güç ile Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, İzmir'de halkçılık ve yerli tohumla kooperatifçilik ile birlikte Çok Ses, Çok Renk ve Çok Nefes diyerek Arka sıradakiler ile yüzünü İzmir'imizin arka mahallelerine dönen, genç beyinlere önem veren Sayın İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Tunç Soyer''in başlatmış olduğu hikayeyi, hep birlikte büyüteceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası