Ege Postası
Geri

Yıldırım açıklanınca bu soruya yanıt aradılar

Herkes bu soruyu soruyor: Binali Yıldırım nerelidir'
Yıldırım açıklanınca bu soruya yanıt aradılar
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2016 Perşembe 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti'nin yeni Genel Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım'ın isminin açıklanmasının ardından vatandaşlar Binali Yıldırım'ın nereli olduğunu merak etti. 'Binali Yıldırım nerelidir'' Google'da en çok arananlar listesine girdi.

Yıldırım'ın memleketinde kutlamalar erken başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’nin 22 Mayıs Pazar günü yapılacak 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresi’nde genel başkan adayı gösterilecek ismin, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım olduğunu duyurdu.  Bu açıklamanın ardından "Binali Yıldırım nerelidir'" bugün yanıtı en çok merak edilen soru oldu. Binali Yıldırım 20 Aralık 1955 tarihinde Erzincan'ın Refahiye ilçesinde dünyaya geldi. 

Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterileceğinin açıklanması, Erzincanlı hemşehrilerince coşkuyla karşılandı. Erzincanlılar belediyenin Mehter Takımı'nın çaldığı marşlarla büyük coşku yaşandı.

BİNALİ YILDIRIM'IN MEMLEKETİNDE BÜYÜK SEVİNÇ

AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Ömer Çelik tarafından, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın adının kongrede genel başkan adayı gösterileceğinin açıklanması memleketi Erzincan'da ve köyünde büyük sevince yol açtı

Yıldırım'ın doğup büyüdüğü Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyü en büyük heyacanın yaşandığı yer oldu. Yıldırım'ın akraba ve köylüleri, AK Parti Genel Merkezi'nde adaylık açıklamasının yapıldığı basın toplantısını büyük bir dikkatle takip etti. 

Binali Yıldırım Diyarbakır'a gidiyor

AK Parti MKYK sonrası genel başkan adayı olarak açıklanan Binali Yıldırım Diyarbakır'a hareket etti. Yıldırım, isminin açıklamasının ardından kürsüde yaptığı açıklamada bugün Diyarbakır'a giderek, PKK'nın patlayıcı yüklü kamyonunun patlaması sonucu hayatını kaybeden köylüleri ziyaret edeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır'daki terör saldırısını anımsatarak, "Oraya bakanlarımız, milletvekillerimizle beraber gideceğiz, onların acılarını paylaşacağız, dayanışmamızı ifade edeceğiz. Yanlarında olduğumuzu, terör belasının ülkemize ne kadar büyük acılar yaşattığını bir kez daha milletimizle paylaşmış olacağız" dedi.

Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'ndan özel uçak "DAP" ile saat 14.35'te, Diyarbakır'a hareket etti. Yıldırım, Diyarbakır'a hareketinden önce Havalimanı'nda kendisini karşılayan gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, bazı bakanlar ve bölge milletvekilleri ile Diyarbakır'da olacaklarını belirtti. 
Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör saldırısını anımsatan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

'BİR KEZ DAHA MİLLETİMİZLE PAYLAŞMIŞ OLACAĞIZ'

"Bir kaç gün önce Diyarbakır'da kalleşçe patlayıcı yüklü bir damperli kamyonun infilak ettirilmesi sonucu, maalesef 16 vatandaşımız şehit oldu hatta onların, o derece büyük bir patlama ki vücutları bile tek parça olarak toplanamadı. Şimdi oraya bakanlarımız, milletvekillerimizle beraber gideceğiz, onların acılarını paylaşacağız, dayanışmamızı ifade edeceğiz. Yanlarında olduğumuzu, terör belasının ülkemize ne kadar büyük acılar yaşattığını bir kez daha milletimizle paylaşmış olacağız." 

Yıldırım, milletin rahat ve emin olmasını isteyerek, "Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlıyız." diye konuştu. Binali Yıldırım'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Vedat Demiröz ile bazı milletvekilleri de eşlik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası