Ege Postası
Geri

Yıldırım'dan engellilere mesaj

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Peygamber Efendimizin gözleri görmeyen bir sahabeyi yerine vekil bıraktığını hatırlatan Yıldırım, “Biz insana hizmet etmeyi hakka hizmet sayan bir anlayıştan geliyoruz.
Yıldırım'dan engellilere mesaj
Haberler / Güncel
3 Aralık 2014 Çarşamba 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu görüş ve düşüncelerle sosyal devlet anlayışıyla engellilerin sorunlarına yönelik öncelikli çalışmalar yaptık. Nasıl olursa, kim olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsana insanca bir yol, ona hizmet etmekten geçer” dedi. Yıldırım, “Gönlünde engel olmayan, her türlü engeli aşma azim ve kararlılığı taşıyan vatandaşlarımızı selamlıyorum. Biz, dün olduğu gibi bugün de yarın da sizlerin yanında, hizmetinde ve emrindeyiz” diye konuştu.
Bir ve eşit…

Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Millatvekili Binali Yıldırım, Engelliler Günü’nün özel bir gün olduğunu ifade ederek şunları kaydetti; “Bugün dünya engelliler günü... İnsana insanca bir bakış açısıyla bakmamız gerektiği, insanları fiziki noksanlıklarıyla değil Allah’ın insan olarak yarattığı varlıkları bir ve eşit olarak görmemiz gerektiğini bizlere hatırlatan bir gün. Temsilcisi olduğumuz kültür ve medeniyet ekseni, insanı işte böyle kabul eder. Ona hizmeti bu merkezden tarif eder”.
Abdullah İbn-i Ümmü Mektum örneği

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal ve kültürel hayata katılımlarını sağlamak için Hükümet olarak önemli projelerin altına imza attıklarını bildiren Yıldırım, mesajını şöyle sürdürdü;  “Bizler gözleri görmeyen özürlü bir sahabeyi Abdullah İbn-i Ümmü Mektum'u Medine’ye öğretmen, mescidine müezzin ve yerine vekil bırakan bir Peygamberin; insanlığın güneşi Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ümmetiyiz. Özürlü insana bakış açımız işte bu nurlu yoldan hareketle sonsuzluğa ulaşır. Hz. Yunus gibi yaratılanı Yaratandan ötürü seven, Hz. Mevlana gibi ‘ne olursan ol gel’ diyen, insana hizmet etmeyi Hakk’a hizmet sayan inanç ve milli kültür dünyamız omuzlarımıza bu noktada büyük sorumluluk yüklemektedir. Bizde bu bilinç ve azimle engel tanımayan projeleri hayata geçirdik ve yola devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle gönlünde engel olmayan, her türlü engeli aşma azim ve kararlılığı taşıyan vatandaşlarımızı selamlıyorum. Biz dün olduğu gibi bugün de yarın da sizlerin yanında, hizmetinde ve emrindeyiz”.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası