Ege Postası
Geri

Yıldırım projelerini açıklıyor

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım, 24 Şubat Pazartesi günü Kaya Termal Otel’de, başkan seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri kamuoyuna açıklayacak.
Yıldırım projelerini açıklıyor
Haberler / Yerel Politika
18 Şubat 2014 Salı 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, başkan seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi vaad edeceği projeleri açıklamaya hazırlanıyor. 2011 genel seçimleri öncesi İzmir’den milletvekili adayı olan Yıldırım, “35 İzmir 35 proje” ismiyle kent için 2023’e kadar hükümetin yapmayı planladığı projeleri açıklamıştı.

18 PROJEYE BAŞLANDI
Yıldırım bu 35 projeden 18’nin yapımına başlandığını belertireke, “Başlayan projelerin tutarı 3 milyar lirayı buldu. 2.5 yılda yarısından fazlasını başlattık. 10 yıldır söyleyip de adım atmadıkları çok sayıda proje var. İzmirliyi yaparız gibi hasamet dolu sözler ediyorlar” demişti.

YENİ PROJELER
Yıldırım, başkan seçilmesi durumunda yapacağı projeleri 24 Şubat Pazartesi günü Kaya Termal Otel’de açıklayacak. Yıldırım’ın proje ekibi aylardır kentin sorunlarını masaya yatırarak üzerlerinde tek tek çalıştığı öğrenildi. Yıldırım’ın özellikle ulaşım, kentsel dönüşüm konularında iddialı projeleri ortaya koyacağı belirtildi. Yıldırım’ın kurmayları, “Projelerin açıklanmasından sonra tüm İzmir bunları konuşacak” yorumunda bulundu.

DES PROJELERİN USTASI
Öte yandan AK Parti genel merkezi, “Dev projelerin ustası” ismiyle 22 sayfadan oluşan, Yıldırım’ın bakanlığı döneminde yapılan projelerin anlatıldığı 22 sayfalık tanıtım kitapçığını İzmir’e gönderdi. Burada bir yazı kaleme alan Yıldırım, şunları söyledi:

5 DAKİKANIZI AYIRIN
“Güzel İzmir’imizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak beş dakikanızı ayırıp aşağıdaki satırlara göz atmanızı istiyorum. Kurtuluş savaşımızın meşalesi bütün yurtta ateşlendi. Ankara’dan yönetilen milli mücadele İzmir zaferi ile tamamlandı. Tarih boyunca sanatçıların, düşünürlerin, ilim adamlarının hayallerini süsleyen ve onları besleyen güzel İzmir’imiz Kurtuluş Savaşı’na öncüllük ettiği kadar, 17 Şubat 1923 tarihinde yapılan iktisat Kongresi ile genç cumhuriyetimizin ekonomi politikalarını da şekillendiren şehir oldu. Fuarcılığın başlangıcına öncülük eden, ülkemiz dış ticaretle tanıştıran ilklerin şehir İzmir’imiz, merhum Adnan Menderes’le birlikte çok partili siyasi hayatımıza da ev sahipliği yaptı. Büyük Atatürk’ün çağdaş uygarlık seviyesinin önüne geçme hedefinde İzmir’imiz, ne yazık ki son 10 yılda yerel yönetimlerde aynı başarıyı bir türlü gösteremedi. Altyapı şehir içi ulaşım, planlı kentleşme, çevre ve yerel kalkınma ile ilgili temel sorunlarını çözemeyen İzmir, var olan güven ve istikrara rağmen kan kaybetmeye devam etti. Hemşerilerimiz İzmir’imizin eski günlerini arar hale geldi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen İzmir çaresiz değil…Çünkü İzmir’imiz tarihiyle, turizm potansiyeliyle, deniziyle, doğasıyla, tarımıyla, ticaretiyle çok önemli gelişme alanlarına sahiptir. İzmir’imiz bu potansiyelini işe-aşa, şehrimizin yerel kalkınmasına dönüştürmek, İzmir’i yönetenlerin en önemli görevi olmalıdır. Hamaset ve ideolojik söylemler yerine, hizmetin, projelerin ön plana çıktığı yönetim anlayışı şehrimizin kaybettiği yılları kısa sürede geri getirecek, telafi edecek, güzel İzmir’imiz yeniden Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır.

ÇOK KOLAY
İzmirlilerin hayallerini çalan yönetimler İzmir’e kaybettirdiği biz İzmirlilerin hayalini gerçeğe dönüştürmek için hazırız. İzmir’i modern ve size layık bir şehir yapmak bu yaptıklarımızla kıyaslandığında çok kolay’dır. İzmir’in 5 yılına karar vermeden önce 5 dakika düşünmenizi istiyor, 4 milyon hemşerimi sevgi, samimiyet ve saygıyla selamlıyorum”  

KİTAPÇIKTA NELER VAR
Kitapçıkta, “İzmir-İstanbul otoyol projesi”, “Konak ve Sabuncubeli Tünelleri”, “Kuzey Ege limanı”, “İzmir-Ankara hızlı treni”, “Egeray Projesi”, “Marmaray”, “Ankara-İstanbul hızlı treni”, “”3. Boğaz Köprüsü”, “3. Havalimanı” projeleri ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Kitapçığın arka kapağında ise AK Parti’nin İzmir’deki 30 ilçe belediye başkan adayının fotoğraflarına yer verildi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası