Ege Postası
Geri

Yılın ilk kabinesi yarın toplanıyor: Masada neler var?

Yılın ilk Kabine Toplantısı yarın (8 Ocak Pazartesi) günü gerçekleştirilecek. Peki Kabine Toplantısı'nın gündemine neler var?
Yılın ilk kabinesi yarın toplanıyor: Masada neler var?
Haberler / Politika
7 Ocak 2024 Pazar 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yıllın ilk Kabine Toplantısı yarın (8 Ocak) gerçekleştirilecek. Kabine toplantısının gündemi emeklilere ilave zam ve enflasyonla mücadele adımları, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ve Gazze'deki son durum gibi başlıklar olacak.

Memur emeklilerinin yüzde 49.25 oranında zam almasına karşın, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu oranın yüzde 37.57 olması ve arada oluşan 11.68 puanlık farkın giderilmesi için çalışma başlatılmasını gündeme getirdi.

Kabinede, Merkez Bankası'nın haziran ayından bu yana attığı sıkılaştırma adımlarının ekonomiye etkisi, rezervlerdeki son durum ve enflasyonla mücadele de kabinenin ele alacağı konular arasında. Fahiş fiyatla mücadele için alınacak ilave tedbirlerin gözden geçirilmesi bekleniyor. (HALK TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası