Ege Postası
Geri

Yoldan geçerken göremediği caminin minaresini kendisi yaptırıyor

Hayırseverliğiyle tanınan çiftçi Mustafa Erol, gidip gelirken yanından geçtiği caminin minaresinin olmadığını görünce yaptırmaya karar verdi. Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Atburgazı beldesi Tuzburgazı köyünde yaşayan Erol, Ege Bölgesi'nin...
Yoldan geçerken göremediği caminin minaresini kendisi yaptırıyor
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hayırseverliğiyle tanınan çiftçi Mustafa Erol, gidip gelirken yanından geçtiği caminin minaresinin olmadığını görünce yaptırmaya karar verdi. Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Atburgazı beldesi Tuzburgazı köyünde yaşayan Erol, Ege Bölgesi'nin en batısındaki köy olan, Didim ilçesine bağlı Batı köyündeki caminin minaresini yaptırıyor. Minarenin temeli, törenle atıldı. Erol, Denizli'den bulduğu 17 yıllık usta Köksal Yanarcı ile iki şerefeli ve 40 metre yüksekliğinde bir minare için anlaştı.

Askerliğini yaptığı Edirne'de gördüğü Selimiye Camisi'ne hayran kalan Erol, dönünce kendi köyüne bir benzerini yaptırmış. Geçen günlerde Söke Kaymakamlığı binasına asansör ve engelli merdiveni de yaptıran hayırsever Erol, hiç aklında olmamasına rağmen başından geçen bir olay üzerine Batı köyünün camisine de minare yaptırıyor. Mustafa Erol, minare yaptırmaya karar vermesinin hikayesini şöyle anlattı: "Yaklaşık altı ay önce bir gün haberlerde, Menderes Nehri'ne bir araç düştüğünü ve dört kişinin kaybolduğunu duydum. Kendi bulunduğum yere çok yakın olduğu için arabama atlayıp olay yerine gittim fakat jandarma, olay yerinin yakınlarında durmama izin vermedi. Ben de namaz kılmak için en yakın köy olan Batı'ya gittim fakat camiyi bir türlü bulamadım. Sonra sora sora buldum fakat 1960'lı yıllarda yapılan caminin minaresinin hiç yapılamadığını öğrendim. Didim yolu üzerinde olan bu köyde, bölgeden geçenlerin de minaresi olmadığı için camiyi göremeyeceklerini ve aynı zorluğu yaşayacaklarını düşünerek bir minare yaptırmaya karar verdim."

50 hanelik köylerinde cami 1967 yılında yapılmasına rağmen minare yaptıracak destek bulunamadığı için bu haliyle kullanıldığını belirten Batı Köyü Muhtarı Hüseyin Örekci ise şunları söyledi: "Ben 2004 yılında muhtar seçildim, 2005 yılında bir tadilat yaptırabildik. Daha sonra minaremizin olmadığını, Didim Kaymakamlığı ve İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bildirdim. Sonraki zamanlarda katkıda bulunacaklarının sözünü verdiler. Arayışlarımıza devam ettik. Bir hayırsevere durumu ilettik. Kendisi, caminin tapusu olup olmadığını sordu. Tapu köy tüzel kişiliğinin üzerinde olduğu için çalışan işçilerin başına bir şey gelirse sıkıntı yaşarız diye o da yaptırmaktan vazgeçti. En sonunda Mustafa Erol amca, sadece buradan geçerken eksikliğini hissettiği caminin minaresini yaptırmak istemiş, bize müracaat etti. Biz de severek bu isteğini kabul ettik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası