Ege Postası
Geri

Yörükler'den Kemalpaşa'da muhteşem şölen

Kemalpaşa Belediyesi ile Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından ilk kez düzenlenen 1. Oğuz Ata Yörük Türkmen Şöleni Kemalpaşa Dere Mesire Alanında gerçekleştirilen etkinliklerle coşku içinde kutlandı.
Yörükler'den Kemalpaşa'da muhteşem şölen
Haberler / Genel
18 Şubat 2014 Salı 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Kemalpaşa Atatürk Anıtı önünden saat 14:00'de başlayan etkinliklere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Türk Elleri Kültür Derneği Başkanı Çağrı Pala, Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Özüdoğru, Milliyetçi Hareket Partisi Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Dr.Metin Yaşar, Saadet Partisi Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Gemici ve vatandaşlar katıldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen şölene katılan yaklaşık 3 bin 500 yörük, etkinlikleri coşku içerisinde kutladı. Gündüz Atatürk Anıtı önünde toplanan yörükler alanda bol bol zeybek oynadı hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliklerin akşam bölümü ise,  Kemalpaşa Dere Mesire Alanı Atatürk Salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı şölende vatandaşlar, Zeynep İlhan, Ali Çakar ve Türk Halk Müziğinin duayen seslerinden Bediha Akartürk'ün seslendirdiği bir birinden güzel Türkülerle hoşça vakit geçirdiler.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediye ve Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen şölene gösterilen ilgiden memnun olduğunu ve önümüzdeki yıllarda düzenlenecek olan etkinlikleri daha iyi hale getirmek için çalışacaklarını söyledi. Karakayalı, "İlçemiz aş için, iş için memleketlerini terk edip gelmiş insanlarımızla dolu. Bu nedenle ilçemiz kültürel zenginliklerle dolu. Bir çok etnik kökenden gelen vatandaşlarımızın yaşadığı bu coğrafyada bin yıldır ay yıldızlı bayrağımızın altında kardeşçe yaşayan bir toplumuz. Bunu kimsenin bozmaya hakkı yoktur ve bizler buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bu etkinliği düzenleyen yörük kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu ve buna benzer etkinlikler ilçemizin tanıtımı için son derece etkin bir araç. Büyük bir aksilik olmaz ise 11 Mayıs 2014 tarihinde Çambel köyümüzdeki mesire alanımızda büyük bir yörük şöleni düzenleyeceğiz. Belediye olarak tüm derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Kemalpaşa Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Taşan'da derneğin amacının yörük kültürünü yaşatmak ve güç birliğini sağlamak olduğunu söyledi. Taşan, "Hiçbir siyasi görüşün temsilcisi olmadan, Yörük Kültürünü tanıtmak, özünden bir şey kaybetmeden gelecek nesillere aktarmak, ayrıca sivil toplum kuruluşları arasında yer edinmek, yakılan bu meşaleyi daha da yükseklere taşıyarak yörüklerin bir ve beraberlerini sağlamaktır." dedi.

Türk Elleri Kültür Derneği Başkanı Çağrı Pala'da "Türk Elleri Kültür Derneği olarak çıktığımız bu yolda, düşüncelerimiz Rahmetli Turan Yazgan, Servet Somuncuoğlu'ndan, Fuat Köprülüden, farksız değildir. Bizler istiyoruz ki, Türk Dünyasının her yerindeki Türk topluluklarını Türkler idare etsin. Türk Kültürü kökünden koparılmadan geliştirilsin, Türk Dili Eğitimde her yerde kayıtsız şartsız tek eğitim dili olarak şerefli yerini alsın ve Türkçe bütün Türk dünyasının ortak edebi dili olarak gelişsin. Çocuklarımız tarih şuuruna sahip olsun ve devlet, bayrak, vatan ve dil gibi mukaddes değerlerimizin şaşmaz ve yılmaz bekçisi olsun. Sözlerimi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleri ile bitirmek istiyorum. "Türk evladı kendi tarihini araştırdıkça daha yeni işler yapabilmek için kendinde güç ve kudret bulacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene...hepiniz saygıyla selamlıyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası