Ege Postası
Geri

Yozgat'ta arılar ilkbahar bakımı yapılarak yaylıma çıkarıldı

Türkiye’de coğrafi konumu ve bitki florasıyla arıcılığa en uygun illerin başında gelen Yozgat’ta arıcılar, bahar bakımı yaparak arılarını doğaya yaylıma çıkardı. İl genelinde arıcılığa ilgi her yıl artarken başka illerden gelen...
Yozgat'ta arılar ilkbahar bakımı yapılarak yaylıma çıkarıldı
Haberler / Güncel
27 Nisan 2013 Cumartesi 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’de coğrafi konumu ve bitki florasıyla arıcılığa en uygun illerin başında gelen Yozgat’ta arıcılar, bahar bakımı yaparak arılarını doğaya yaylıma çıkardı. İl genelinde arıcılığa ilgi her yıl artarken başka illerden gelen gezginci arıcılar da Yozgat’ı tercih ediyor.

Yozgat Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Ali Karaca’yı merada ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, çalışmaları hakkında bilgi aldı. İlde arıcılığın gelişmesine yönelik geçen yıldan bu yana yoğun bir çalışma içine girdiklerini kaydeden Özdemir, "Ekiplerimiz, Yozgat genelinde arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızı bilgilendirdi. Kalite ve verim elde edilmesi için ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği, arıların bakımı, beslenmesi ve hastalığı konusunda ilçelerimizde, köylerimizde ve beldelerimizde bilgilendirme toplantıları düzenledik. Ayrıca geçen yıl bal üretiminin değerlendirilmesi ve pazar oluşturulması konusunda başlattığımız çalışmamız devam ediyor. İnşallah Yozgat, balda marka haline gelecek." dedi.

Birlik Başkanı Karaca ise, "Bu yıl kış ilimizde ılıman geçtiğinden arılar için oldukça faydalı oldu. Baharın gelmesiyle biz de arılarımızın bakımlarını yaptık ve doğaya saldık. Bu yılın bizim için bol verimli geçeceğine inanıyorum, çünkü geçen yıl kışın sert, yazın ise kurak olmasından dolayı bal üretiminde yüzde 40 kaybımız oldu." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası