Ege Postası
Geri

Yücel'den 'Can Atalay' kararına tepki: Anayasaya başkaldırı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Can Atalay ile ilgili ikinci ihlal kararına da uyulmamasına karar verdi. Karara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, "Yargıtay bu kararla Anayasayı ilga etmeye kalkmıştır. Bu çok net biçimde bir yargı darbesidir, anayasal düzene bir başkaldırıdır" diyerek Meclis'i göreve çağırdı.
Yücel'den 'Can Atalay' kararına tepki: Anayasaya başkaldırı
Haberler / Politika
3 Ocak 2024 Çarşamba 17:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu TİP milletvekili Can Atalay dosyasıyla ilgili bir kez daha skandal bir karara imza attı. Anayasa Mahkemesi'nin kararının hukuki değeri olmadığını savunan Yargıtay, AYM'nin kararına uyulmamasına hükmetti.

Karara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Meclis'i göreve çağırdı. 

Yücel'in açıklaması şu şekilde;

Bu ülkede artık Anayasa'yı, Anayasa Mahkemesi kararlarını yok sayan hakimler, talimatla yürütülen bir yargı mekanizması var.

Bir hukukçu olarak üzülerek söylüyorum; Türkiye'de hukuk güvenliği çok ciddi bir yara almıştır. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlar kesindir. Tüm yargı mercilerini, kurum ve kuruluşları bağlar.

Yargıtay bu kararla Anayasayı ilga etmeye kalkmıştır. Bu çok net biçimde bir yargı darbesidir, anayasal düzene bir başkaldırıdır.

AYM'nin kararlarının hukukiliğini tespit edecek makam Yargıtay değildir. Böyle bir yetkisi de, hakkı da yoktur. Her konuda toplumu hizalama derdinde olan iktidar ve onun koltuk değnekleri, bu cüretkar ve pervasız kararları ve davranışlarıyla ülkeyi hızla uçuruma sürüklemektedir.

Milli iradeyi yok sayan, CanAtalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği ile siyasi faaliyette bulunma haklarını ihlal eden bu karara, yüce Meclis'in sert bir yanıtı olmalıdır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası