Ege Postası
Geri

Yüksel: Hükümet derhal yönetimi bırakmalı

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel artan terör olayları ve gelen şehit haberleri üzerinden hükümete yüklenerek, "AKP Hükumeti derhal yönetimi bırakmalıdır. Milli mutabakat hükümeti kurulmalı” dedi. Öte yandan, hafta sonu yapılması planlanan örgüt pikniği ertelendi. Yüksel'den terör tepkisi ve öneri:
Yüksel: Hükümet derhal yönetimi bırakmalı
Haberler / Yerel Politika
13 Mayıs 2016 Cuma 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK/EGE POSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, meydana gelen terör saldırıları, gelen şehit haberleri üzerinden hükümete tepki gösterdi.  Yüksel, haftasonu programlanan 'Moral pikniği' etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu.

Yüksel'in il binasında düzenlediği basın toplantısında PM Üyesi Mustafa Moroğlu ve il yöneticileri de hazır bulundu. 

MİLLİ MUTAKABAT HÜKÜMETİ KURULMALI
Artan terör olayları ve şehitler üzerinden hükumeti suçlayan Yüksel, iktidarın tek niyetinin “başkanlık sistemi” olduğunu dile getirdi. Yüksel şunları söyledi; 

“7 Hazirandan sonra verdiğimiz şehit sayısı Kıbrıs barış harekâtında verdiğimiz şehit sayısından fazla her yerde patlayan bombalar, bomba yüklü araçlar bütün bunlar yaşanırken hükümet nered? Cumhurbaşkanı nerede başbakan nerd? Bu olumsuzlukların tek sebebi de AKP hükumetleridir. Bunca ölüm yaşanırken tek derdi başkanlık dünyanın hiçbir ülkesinde böyle garabet şeyler yaşanmamıştır. Bizim ülkemizde de bu garabet hali ilk defa bu AKP hükumetleri ile yaşanmıştır. Türkiye’yi yönetemeyen bu hükumetin derhal yönetimi bırakmalıdır. Ülke tüm siyasi partililerin içinde bulunacağı milli mutabakat hükümeti ile yönetmelidir. Hem demokrasi hem de özgürlüğü kazanmamız için bu adımı atmalı ve Türkiye’yi yeniden inşa etmeliyiz.”

YÜKSEL’DEN AKP’Lİ YILDIRIM’A
AK Parti Konak İlçe başkanı Temel Yıldırım’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “kan dökülmeden bunu yapamazsınız” sözlerine karşılık bugünkü şehit haberleri üzerinden "evap Kandil’den geldi” açıklaması yapmasını da değerlendiren Yüksel, "Çok büyük bir üzüntüyle karşılıyorum. AKP’de siyaset yapanları anlamakta güçlük çekiyorum. Siz hükümeti yöneten partinin ilçe başkanısınız bu terör bu ve kandan sorumlusunuz. İlçe başkanlığı yapmış olduğunuz parti hükümet iken tam tersine ana muhalefet partisi liderini hedef göstermesi akıl alır değil. İlçe başkanı dönüp hükümeti ve kendi partisini yönetenleri sorgulamalıdır. Özgürlük mücadelesinde bedeller ödeniyor Pir Sultanlardan, Uğur Mumcular, Çetin Emeçler, Bahriye Üçoklar Abdi İpekçiler, Denizler, Mahirler, Ali İsmailler, Berkin Elvanlar bu uğurda yaşamlarını yitirmişlerdir. Biz bu ülkede demokrasi, barış ve özgürlük içinde yaşamak için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödemeye hazırız. Biz CHP olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurmuş parti olarak CHP olarak bedel ödemeye hazırız" dedi.

“MORAL PİKNİĞİ” İPTAL
CHP İl Örgütü yıllar sonra yeniden dayanışma pikniği programlanmıştı. Gaziemir Sarnıç'ta Pazar günü yapılacağı belirtilen piknikle ilgili açıklama yapan Yüksel; “Bu pikniğimizi iptal etmek durumundayız bugün yaşanalar nedeniyle giderek yoğunlaşan terör her gün daha fazla can almaya başlamıştır. Biz bu pikniği ayrılığa, kutuplaşmaya karşı barış içinde bir arada yaşayalım diye bu kadar olumsuzluğun baş gösterdiği ülkede vatandaşa moral olması amacıyla organize ettik ancak bugün Hakkâri de 8 şehidimizin haberini aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum ve terörü lanetliyorum.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası