Ege Postası
Geri

Yüksel kapatılan salonun peşini bırakmıyor

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın, İl Genel Meclisi toplantı salonunu kilitlettirmesini TBMM gündemine taşıdı. Yüksel, “Valiler İl Genel Meclislerinin idare amiri midi? Halkın oylarıyla seçilmiş il genel meclisleri, atanmış valilerin izin ve onayı ile mi toplantı yapabilmektedir'” diye sordu.
Yüksel kapatılan salonun peşini bırakmıyor
Haberler / Politika
2 Kasım 2012 Cuma 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP’li Yüksel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede,  İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın talimatıyla İl Genel Meclisi salonunun 15.10.2012 tarihinde kilitlendiği, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İl Genel Meclisi Başkanlık Divanı Üyelerinin salona gidemedikleri kamuoyuna yansıdığını hatırlattı. “Bilinmelidir ki; İl Genel Meclisi Başkanı ve Başkanlık Divanı seçildikleri günden itibaren siyasetten uzak, bağımsız tüm İl Genel Meclisi Üyelerini temsil etmektedirler” diyen Yüksel, Bakan Şahin’e “İzmir Valisi Cahit Kıraç, hangi gerekçe ile İzmir İl Genel Meclisi’nin kapısını kilitletmiştir'  İl Genel Meclisi Başkanı ve Divan üyelerinin Büyükşehir Yasa Tasarısı ile ilgili basın toplantısı yapacak olmaları nedeniyle salonun kilitlendiği doğru mudur'” sorusunu yöneltti.

 İl Genel Meclislerinin kendilerine tahsis edilmiş toplantı salonlarında hangi konuda toplantıyı yapacaklarını belirlemeye yetkileri olup olmadığı konusunda bilgi isteyen Yüksel,  “İl Genel Meclisleri toplantı salonlarını kullanmak için valilerin izin ve onayını mı almak zorundadı? Bunun yasal dayanağı nedir'” dedi. Yüksel, şöyle devam etti:

“Vali tarafından toplantı salonu kilitlenmesinin ardından İl Genel Meclisi Başkanı ve Divan üyelerine Valilik tarafından başka bir salon tahsisi yapılmış mıdı? Yapılmamış ise gerekçesi nedi? İl Genel Meclisi Başkanı ve Divan üyelerinin otoparkta toplantı yapmak zorunda bırakan Vali ve yöneticiler bu durumdan rahatsızlık duymuşlar mıdır'”

 

“Valiler, il genel meclislerinin idare amiri midi? Halkın oylarıyla seçilmiş il genel meclisleri,  atanmış valilerin izin ve onayı ile mi toplantı yapabilmektedi? Bu durum demokrasiye uygun düşmekte midir'

 İzmir il Genel Meclisi salonunun, Vali’nin emri ile kapatılması sürecinin incelenmesi ya da soruşturulmasını sağlayacak mısını? İl Genel Meclislerinin kendi toplantı salonlarını, kendi belirleyecekleri gündem için kullanabilmelerini sağlayacak mısınız'” 

 771 PROJENİN 705 İL GENEL MECLİSİ YAPTI

Yüksel, ayrıca şu değerlendirmede bulundu:

“Sayın valilerin hangi gerekçeyle bu uygulamayı yaptığını anlamak mümkün değil. Valilik makamları siyaset makamları değildir. Hizmet makamlarıdır. Bilinmelidir ki Başbakanın 9 Haziran 2012 tarihinde açılışını yaptığı ve benim soru önergesiyle gündeme getirdiğim, 771 projenin 705’ini İzmir İl Genel Meclisi kararlarıyla yapıldığı cevabı verilmiştir. Sayın valinin başarıyla çalışan, 705 projeye imza atan İl Genel Meclis Başkanına ve üyelerine yönelik bu tutumunu anlamakta güçlük çekiyorum. Ayrıca bu günlerde Komisyonda görüşülen Büyükşehir Belediyesi kanunu tasarısı da tam bir felakettir. Yerel demokrasiye ağır zarar verecektir. Binlerce belediyenin kapısına kilit vuracak, sadece seçim hesapları ile gündeme getirilen bu düzenlemeye izin vermeyeceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası