Ege Postası
Geri

Yüksel sonrası ne olacak'

CHP İzmir İl Başkanı Alaaattin Yüksel istifa kararı aldı. Partide deprem etkisi yapan istifanın perde arkasında önemli iddialar var. Parti kamuoyunda ise "Şimdi ne olacak'" sorusu yanıt arıyor. Bomba istifasının perde arkası...
Yüksel sonrası ne olacak'
Haberler / Yerel Politika
10 Ağustos 2016 Çarşamba 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir'de Alaattin Yüksel depremi yaşandı. Yüksel, il başkanlığı görevinden istifa ettiğini yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Yüksel resmi olarak istifa dilekçesini Genel Merkez'e göndermedi. Yüksel'in istifa dilekçesini henüz göndermemesi parti içinde "Genel Merkez'in tavrına göre geri dönebilir" yorumları yaptırdı. Ancak Yüksel'e yakın partili kaynaklar, " İstifa kesin. Dönüş yok" dedi. 

CHP İzmir'de bomba gelişme: Yüksel istifa etti!

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ'
Ege Postası'nın edindiği bilgilere göre 4 Ağustos'ta Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşen Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'nin sönük geçmesi sonrası eleştirilerin odağındaki isim olan Yüksel'in, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarınki Seferihisar Belediyesi'nin Yaratıcı Yazarlık Merkezi'nin açılışı için İzmir'e geleceğinden son anda haberdar olması nedeniyle yakın çevresine tepkisini dile getirdiği öğrenilmişti. 

Bu gelişmenin hemen ardından Yüksel, Anafartalar Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Conkbayırı'nda düzenlenen Anafartalar anma törenine katılım için kaldırılacak otobüsler konusunda Genel Merkez'in bazı belediye başkanlarını arayıp il ve ilçe başkanlarını es geçmesine de tepki gösterdiği kulislere yansıdı.

ÇANAKKALE'YE GİTMEDİ
Üst üste yaşanan iki gelişme Yüksel cephesinde bardağı taşırdı. Yüksel, Çanakkale'de yapılan il başkanları toplantısına katılmadı. Yüksel toplantıya başkan yarımdıcısı Asuman Ali Güven'i gönderdi.

DİSİPLİNE VERİLECEKTİ İDDİASI
Yüksel'in Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ve Örgütlerden Sorumnlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ü arayıp hesap sorduğu iddia edildi. Yüksel'in Kılıçdaroğlu ile de yaptığı telefon görüşmesindede  sitemkar ve hesap sorar tavır içinde olduğu, Genel Başkan'ın Yüksel'e sert tepki verdiği ve Sındır ile Bingöl'e Yüksel için disiplin mekanizmasının çalıştırılmasını istediği öne sürüldü.

Yüksel bugün sabah saatlerinde kendisine yakın olan ilçe başkanları ve il yöneticilerini telefonla arayarak, "Artık yeter, kararım kesin, istifa edeceğim" dedi ve istifasını açıkladı.

EKİBİLE TOPLANTI YAPACAK
Yüksel'in ekibi ve kendisine yakın il yöneticileri ve ilçe başkanlarıyla gün içinde Yükseliş Plaza'da toplantı yapacağı öğrenildi. Yüksel'in toplantıda ekibiyle birlikte yol haritası çizeceği ifade edildi.

TÜZÜK GEREĞİ YÖNETİM İÇİNDEN BİRİ...
Parti kulislerinde Yüksel'in il yönetiminin devamından yana tavır alacağı konuşuluyor. Tüzük gereği yönetim içinden veya dışarıdan biri başkan seçilecek. Bu doğrultuda Yüksel'e yakın iki başkan yardımcısı Asuman Ali Güven ve Salih Özçiftçi'nin isimleri öne çıktı. Yüksel'in iki isimden birinin il başkanı olarak devam etmesi için bastıracağı ve yönetime 'direnin' mesajı vereceği konuşuluyor.

YÖNETİMİN DEVAMINA SICAK BAKILMIYOR
Ancak; parti örgütü uzun süredir il yönetiminin pasif kalmasından rahatsızdı. Genel Sekreter, Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının büyük çoğunluğunun aynı yönetimle devam edilmesine sıcak bakmadıkları belirtildi. Genel Merkez'in de mevcut yönetimle devam etmek istemeyeceği ve il yönetimine "istifa edin" diyeceği öne sürüldü.

Genel Merkez bu doğrultuda il başkanlığına yazı göndererek "Bizden habersiz seçim yapmayın" diyecek.

ATAMA VE KONGRE ŞIKLARI
Bu doğrultuda da atama ve kongre şıkları devreye girecek. Genel Merkez'in son sancılı il kongresini göz önüne alarak yeni bir kutuplaşmaya sebebiyet vermemek adına kongreye değil de istifaların alınarak atama tercihine sıcak baktığı konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU GELİYOR
Bu arada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün Çanakkale'deki programının ardından karayoluyla İzmir'e gelecek. Kılıçdaroğlu'nun saat 17.00'de Seferihisar'da olması bekleniyor. Yüksel ekibiyle toplantı halinde olacak. Yüksel ve ona yakın isimlerin Kılıçdaroğlu'nu karşılamaya gidip gitmeyeceği merak konusu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası