Ege Postası
Geri

Yunan botunun kaçak göçmenleri Türk karasularına geri itmesi görüntülendi

İzmir'in Çeşme İlçesi açıklarında bir Yunan Sahil Güvenlik botunun küçük bir teknedeki kaçak göçmenleri şişme botlara aktarıp Türk karasularına ittiği belirlendi. O anlara ait İHA görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.
Yunan botunun kaçak göçmenleri Türk karasularına geri itmesi görüntülendi
Haberler / Güncel
16 Eylül 2022 Cuma 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Çeşme İlçesi'nin kuzeybatısındaki Uzunadalar civarında 14 Eylül’de bir Yunan Sahil Güvenlik botunun, küçük bir teknedeki kaçak göçmenleri aldığı belirlendi. Bottaki Yunan askerlerinin daha sonra kaçak göçmenleri iki şişme bota nakledip Türk karasularına ittiği tespit edildi.

O anlara ilişkin, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait İHA tarafından çekilen görüntüler, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

GÖÇMENLER KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

''14 Eylül 2022'de Çeşme'nin kuzeybatısındaki Uzunadalar'da Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait bir İHA, düzensiz göçmenlerin iki şişme bota aktarılarak Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından Türk karasularına itildiğini tespit etti. Durum ivedilikle Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek düzensiz göçmenlerin Sahil Güvenlik unsurları tarafından kurtarılması sağlandı.''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası