Ege Postası
Geri

Yunan cezaevindeki Türk kaptan, iadesini istiyor

BODRUM'da sahibi olduğu tekneyle 20 kaçağı Simi Adası'na götürdüğü sırada Yunan güvenlik kuvvetleri tarafından yakalanan ve yargılama sonrasında da 24 hapis cezası alan Engin Bektaş, cezasını Türkiye'de çekmek üzere iadesini istedi. Yunanistan cezaevindeki koşullara isyan eden Bektaş, "İnsan kaçakçılığı yapan onganizatörler yakalansam bile ceza almayacağımı söyleyip kandırdılar, ama ben 24 yıl hapis cezası aldım. Bu hataya kimse düşmesin. Parayı başkaları alıyor, kurban biz oluyoruz. Bu oyunlarına kimse kanmasın" dedi.
Yunan cezaevindeki Türk kaptan, iadesini istiyor
Haberler / Güncel
15 Eylül 2014 Pazartesi 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Düzceli 32 yaşındaki Engin Bektaş, yaklaşık 10 yıldır çeşitli işlerde çalıştığı Bodrum'da son olarak küçük bir tekne satın alıp kıyı gezileri düzenlemeye başladı. Engin Bektaş'ın hayatı, 2013 yılının ocak ayında göçmen kaçakçılarının kendisiyle bağlantıya geçmesiyle kabusa döndü. Göçmen kaçakçısı organizatörlerin, kaçakları Yunan adasına götürmesi için teklifte bulunduklarını belirten Bektaş, bu teklifi önce kabul etmediğini anlattı. Ancak yakalanmaları durumunda bile Yunan kanunlarına göre ceza almayacağı ve çok para kazanacağı vaatleriyle kandırıldığını söyleyen Engin Bektaş, kaçakçıların ısrarı üzerine teklifi kabul ettiğini ve 20 kaçakla gece yola çıktığını belirtti. 

24 YIL HAPİS CEZASI ALDI 

Yunanistan'ın Simi Adası'na vardığı sırada da Yunan güvenlik kuvvetlerince yakalandıklarını kaydeden Bektaş, uzun süre gözaltında kalıp ardından tutuklandığını söyledi.

Yargılama sonunda 24 yıl hapis cezası aldığını, şu anda İstaköy (Kos) Adası cezaevinde cezasını çektiğini belirten Engin Bektaş, cezaevinden telefonla DHA muhabiriyle görüştü. Engin Bektaş maddi koşulları elverişli olmayan ailesinin kendisini ziyarete gelemediğini, bu nedenle de cezasını Türkiye'de çekmek istediğini dile getirdi. Bektaş, "Bu yıllar nasıl geçece? Benim hatama kimse düşmesin. Parayı başkaları alıyor, ama kurban biz oluyoruz. Bu oyunlara kimse kanmasın. Çünkü sonrasında büyük acılar yaşanıyor" diye konuştu.

TEK UMUDU TEMYİZ MAHKEMESİ

Yunanistan cezaevlerinde böyle yakalanan çok sayıda Türk mahkum bulunduğunu da ifade eden Engin Bektaş şunları söyledi:

"Benim bulunduğum cezaevinde şu anda 10 Türk mahkum var. Ne yapalım, birbirimize destek olup hayatta kalmaya çalışıyoruz. Bu durumdan Yunanistan makamları da rahatsız. Onlar için de kötü bir olay, çünkü bizler kaçakçılık yapıp insanları onların ülkelerine getiriyoruz, onlar da zarar görüyor. Şimdi tek umudum 10 ay sonra yapılacak temyiz mahkemesinde. Cezamın orada düşürülmesi tek umudum. Burada bir başıma dört duvar arasında mücadele etmeye çalışıyorum." 

ANNEDEN YARDIM İSTEĞİ

Engin Bektaş'ın Düzce'de yaşayan annesi Ayşe Bektaş da oğlunun nasıl böyle bir olaya kalkıştığını hala aklının almadığını söyledi. Ayşe Bektaş şöyle dedi:

"Oğlum 10 yıl Bodrum'da çalıştı. Sonra kendisine bir tekne aldı. Sonra da başına bunlar geldi. O cezaevinde. Bizim ekonomik durumumuz iyi değil. Hiç gidemedim yanına. Avukatı bile biz tutamadık. Bir tanıdığımızın yardımcı oldu. Anne yüreğim dayanmıyor. Gece gündüz ağlıyorum. Bir çorap bile gönderemiyorum. Bizlere yardım etsinler. Oğlumu kurtarayım. Esas suçlular yakalansın."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası