Ege Postası
Geri

Yunanistan Ege’deki gerginliği AB’ye taşıdı

Yunanistan, Türk ve Yunan Sahil Güvenlik unsurları arasında, geçen hafta perşembe günü, Ege’de Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında yaşanan kısa süreli gerginliği, üyesi olduğu Avrupa Birliği’ne (AB) taşıyarak Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını istedi.
Yunanistan Ege’deki gerginliği AB’ye taşıdı
Haberler / Dünya
12 Ocak 2023 Perşembe 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell’e gönderdiği ve olay ile ilgili Yunan iddialarına yer verdiği mektupta, Türkiye’nin izlediği taktiğin tehlikeli bir ortam yarattığını ve “kaza” olasılığını artırdığını öne sürdü.

Türk Sahil Güvenlik unsurlarının, sadece Yunan Sahil Güvenlik botlarına değil, Yunan balıkçı teknelerine karşı da saldırgan bir tavır içinde olduklarını iddia eden Dendias, Yunan balıkçılarının maddi zarar gördüklerini de savundu. Durum değişmediği takdirde, AB’nin Türk deniz ürünlerine yaptırım uygulamasını da gündeme getiren Dendias, mektubunda Türk yetkililerin Yunanistan ile ilgili açıklamalarına da yer verdi.

Türk Sahil Güvenlik unsurları, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının Türk balıkçıları tacizi üzerine bölgeye gittiğinde taraflar arasında gergin anlar yaşanmıştı.  (Hürriyet) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası