Ege Postası
Geri

Yunanistan’da mülteci botu battı: 1 ölü, onlarca kayıp

Yunanistan'da mültecileri taşıyan botun batması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi kurtarıldı. Kayıp onlarca kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Yunanistan’da mülteci botu battı: 1 ölü, onlarca kayıp
Haberler / Dünya
22 Aralık 2021 Çarşamba 15:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan'ın Santorini ve Folegandros adaları yakınlarında çoğunluğunu Iraklı ve Suriyeli mültecilerin oluşturduğu botun batması sonucu 1 kişi boğularak can verdi.

Botta kaç kişinin bulunduğu henüz netlik kazanmazken, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri 12 kişinin kurtarıldığını ve kaybolduğu düşünülen 32 ila 50 mülteci için de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Sahil güvenlik ekipleri, botun yaşadığı motor arızasından sonra su almaya başlayarak battığından şüphelendiklerini söyledi.

Dün akşam saatlerinde başlayan kurtarma operasyonlarına 4 sahil güvenlik botu, 5 gemi, 2 helikopter ve bir C-130 uçağı da katıldı.

Yunanistan, Türkiye’den geçerek Avrupa Birliğine gitmek isteyen mülteciler için ana rotalardan biri olarak biliniyor. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası