Ege Postası
Geri

Yunus Emre’nin şiirlerine Kazak öğrenciler hayat verdi

Tasavvuf ehli ve halk şairi Yunus Emre’nin şiirleri, Kazakistan’da düzenlenen bir yarışmada Kazak öğrenciler tarafından okundu. Kazakistan’ın kültür başkenti Almatı’da Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışması...
Yunus Emre’nin şiirlerine Kazak öğrenciler hayat verdi
Haberler / Dünya
16 Nisan 2013 Salı 10:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tasavvuf ehli ve halk şairi Yunus Emre’nin şiirleri, Kazakistan’da düzenlenen bir yarışmada Kazak öğrenciler tarafından okundu.

Kazakistan’ın kültür başkenti Almatı’da Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya değişik üniversitelerde okuyan öğrenciler Yunus Emre’nin şiirlerini en güzel şekilde okumak için birbirleri ile kıyasıya yarıştılar. Almatı’da bulunan Milli kütüphanede düzenlenen yarışmaya çok sayıda öğrenci ve öğretmenin yanı sıra davetliler katıldı. Öğrencilerin okuduğu Yunus Emre’ye ait aşk şiirleri öğrenciler tarafından ustaca yorumlanırken, davetliler keyifli saatler yaşadı.

Programın açılış konuşmasını yapan Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (AYETKM) Müdürü İbrahim Yıldırım, Yunus’un şiirlerinin insanlığı asılar öncesinden kucaklayan evrensel mesajlar içerdiğini, yalın dili ve samimi ifadesinin gücü sayesinde bugüne değin ulaştığını belirtti. Ahmet Yesevi’nin yolundan giden Yunus Emre’nin aşk anlayışına kısaca değinen Yıldırım’ın konuşmasının ardından Yunus Emre Enstitüsü tanıtım filmi gösterildi. Yarışma sonrasında yapılan değerlendirmeye göre Kamila Alkanova birinci, Kamşat Aşikova ikinci, Elmira Saitkerimova ise üçüncü oldu.

Astana YETKM tarafından bütün yarışmacılara çeşitli hediyeler verilirken, derece alan üç öğrenciyi Türkiye’nin Almatı Turizm ve Kültür Müşaviri Nilgün Kılıçarslan ödüllendirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası