Ege Postası
Geri

Yurttan aldığı otistik çocuğa 6 yıldır bakan Hülya Demir yılın annesi seçildi

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü 6 yıldır otistik olan Tolga’ya büyük bir özveriyle bakan ve onun iyileşmesinde büyük katkısı olan koruyucu aile olan Hülya Demir’i yılın annesi seçti.     Aileyi elinde...
Yurttan aldığı otistik çocuğa 6 yıldır bakan Hülya Demir yılın annesi seçildi
Haberler / Güncel
12 Mayıs 2013 Pazar 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü 6 yıldır otistik olan Tolga’ya büyük bir özveriyle bakan ve onun iyileşmesinde büyük katkısı olan koruyucu aile olan Hülya Demir’i yılın annesi seçti.

    Aileyi elinde çiçek, hediyeler ve plaket ile ziyarete giden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, yüzde 80 özrü olan bir çocuğu yurttan alıp sahiplenen Demir ailesine örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti. Kurum olarak her yıl koruyucu aileler arsından yılın annesi seçtiklerini hatırlatan Yıldırım, bu sene gösterdikleri yakın ilgi ve alaka ile 8 yaşındaki Tolga’nın hayatını değiştiren Hülya Demir’i yılın annesi seçtiklerini belirtti. Demir ailesinin örnek bir çift olduğunu sözlerine ekleyen Murat Yıldırım, “Yüzde 80 özürlü olan bir çocuğa kendi evlatları gibi sahip çıkıp günlerini onun etrafında pervane gibi dönerek, onun isteklerini yerine getirerek ve en önemlisi de özel eğitmen eşliğinde normal bir insan olması için çaba harcayan ailemize ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

    Yılın annesi seçildiği için duygulanan koruyucu aile Hülya Demir, “Anlatamayacağım duygular içerisindeyim. Tolga’yı belki ben doğurmadım ama ona 6 yıldır annesini aratmayacak şekilde baktım. Benim bir oğlum vardı 10 yaşında hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Tolga sayesinde acılarım azaldı ve kendimi onu yetiştirmeye adadım. Bu duygu anlatılmaz ancak yaşanır. Tolga gibi yüzlerce çocuğumuz var yurtlarda toplum olarak onlara bizim sahip çıkmamız gerekir. Çocuğum otistik hastası onların ilaçtan çok sevgiye ihtiyacı var. Şuan okuyor, yazıyor normal çocukların yaptıklarını yapmaya başladı hızla iyileşiyor buda beni çok mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası