Ege Postası
Geri

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’dan çarpıcı mesajlar: Ortadoğu Basmane’ye geldi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkara ile Beyaz Masa’da gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ açıklamasında, “Türkiye, küresel göçün eski dünyadaki odağı. Afrika ve Asya’dan Avrupa’ya gerçekleşen geçiş noktası. Türkiye bir köprü çünkü… AB, göçleri Avrupa Kalesi ile kesti. Türkiye’yi de hendek olarak düşündü ve ‘biz size para verelim sığınmacıları siz besleyin’ dediler. Türkiye eskiden Avrupa ile Ortadoğu arasında bir köprüydü, şimdi Ortadoğu’nun bir parçası oldu. Ortadoğu Basmane’ye, İzmir’e geldi” dedi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’dan çarpıcı mesajlar: Ortadoğu Basmane’ye geldi!
Haberler / Politika
18 Temmuz 2024 Perşembe 18:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkara ile Beyaz Masa’ya konuk oldu.

İZMİR ZAFER PARTİSİ’NE VE ÖZDAĞ’A SICAK BAKIYOR!

İzmir halkının Zafer Partisi’ne sıcak baktığını belirten Ümit Özdağ, “ Zafer Partisi ve Ümit Özdağ Türkiye’de dile getirilmeyen en önemli sorunu olan sığınmacı ve kaçaklar meselesini gündeme ve Türk siyasetinin ekseni haline getirdi. Halkın talebi olan geri dönüşü dillendirdi. Zafer Partisi ve Özdağ, Atatürk ilkelerinden taviz vermiyor. Bunu genel seçimlerin ikinci turunda CHP ile imzaladığı mutabakat ile ortaya koydu. 1924 anayasası milli üniter laik devlet, Terör ile mücadele kararlılık, devlet yönetiminde liyakat ilkesi ve sığınmacıların geri dönüşünü sağlayacak Anadolu Kalesi projesi Kemal Bey tarafından kabul edildiği bir süreci sağladı. İzmir halkı Atatürkçüdür. Bu sebeple Zafer Partisi İzmir’de büyük bir potansiyeli temsil ediyor” ifadelerine yer verdi.

ORTADOĞU BASMANE’YE GELDİ!

Dünyada bir göç dalgası olduğuna dikkat çeken Ümit Özdağ, “Bu sadece Türkiye’nin sorunu değil. Amerika’nın da en önemli konusu göç. Amerika 7 metrelik duvarlarla ülkeyi korumaya çalışıyor. Avrupa’da son seçimlerde mülteci karşıtı partiler büyük bir oy patlaması yaşadı. Türkiye, küresel göçün eski dünyadaki odağı. Afrika ve Asya’dan Avupa’ya gerçekleşen geçiş noktası. Türkiye bir köprü çünkü… AB, göçleri Avrupa Kalesi ile kesti. Türkiye’yi de hendek olarak düşündü ve ‘biz size para verelim sığınmacıları siz besleyin’ dediler. Türkiye eskiden Avrupa ile Ortadoğu arasında bir köprüydü, şimdi Ortadoğu’nun bir parçası oldu. Ortadoğu Basmane’ye, İzmir’e geldi” dedi

13 MİLYON SIĞINMACI VAR!

Sığınmacıların sayısının 13 milyonu aştığını dile getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, “ Kayıtlı sayısı ise 5 milyon… Türkiye’de ne kadar Afgan, Afrikalı, Libyalı, Pakistanlı var söyleyebiliyor musunuz? Bunları hepsini topladığınızda bu rakam 13 milyonu aşıyor. Her gün bin kişi Türkiye’ye giriyor. Doğurma oranları ise 5,3, Türkler se ise 1,5. 2040 yılında Türkiye’de 21 milyon Suriyeli olacak. Bunu bildiğimiz için diyoruz ki, bu insanlar Türkiye'ye geçici sığınmacı olarak geldiler. ‘Suriye’de iç savaş devam ettiği sürece size bakacağız’ dedik ve ‘iç savaş bitince geri dönüşünüz esastır’ dedik. Savaş bitti ve geri dönüş zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

BİZE OY VERİRSENİZ YOLLARIZ

Özdağ açıklamasının devamında, “Vatandaşımızın geri yollacağı konusunda güven duyduğu partiye oy vermesi gerekiyor. ‘Gönüllü olanlar gider diyen partiye oy verirseniz, sığınmacılar kalırlar. Ancak Zafer Parti’sine oy verirseniz biz yollarız. Biz sığınmacıların düşmanı değiliz. Ancak biz kendi çocuklarımızın iç savaş yaşamasını istemiyoruz. Basmane’de gece 12’de dolaşmak isteyen genç kızlarımızın gezebilmesini istiyoruz” dedi.

TÜRK ÇOBANLAR NASA’YA MI GİTTİ?

Ticaret Bakanının, ‘Afganlar gitse Çoban bulamayız’ sözlerine tepki gösteren Özdağ, “Ticaret Bakanının işi değil. Sen kendi işine bak. Türk Tarımı Afgan çobana kaldıysa vay halimize. Türk çobanlar NASA‘da astronot mu oldu? Siz neden Büyükşehir yasasını neden çıkardınız? Neden köyleri mahalle haline getirdiniz? Neden meraları, suyu paralı hale getirdiniz? Bunları yapacaksın sonra 25 bin çoban diyeceksin! Hollanda'da tarım ve hayvancılık bizden çok ileri.          Hollanda’da kaç tane Afgan çoban var? Biz köylerimizi canlandırmalıyız. Köylere okullar açmalıyız. Ziraat mühendislerini köylere yollamalıyız. Tarım liseleri açılmalı. Eğer bunları yaparsak ziraatin kirli değil temiz bir şey olduğunu anlatırız. Çiftçilik kirli değil. Bugün sistem tarımsal üretim üzerine değil yurtdışından et getiren bazı patronların zengin olması üzerine kurulmuş bir sistem. ‘Samanı da dışarıdan alırız paramız var diyen’ tarım bakanı gördük. Türkiye’nin kendini besleyecek bir ülke olması gerekiyor. Modern tarım tekniklerin uygulanması gerekiyor. Sonbahar’da tarımda büyük bir felaket yaşayacağız” dedi.

YA ETKİSİZ SALAK YA DA VATAN HAİNİ

Etki ajanı söylemlerine tepki gösteren Özdağ, “Bana etki ajanı diyenler etkisiz salaklar. Zafer Partisi’nin kendi çocuklarının hayatını kurtarmak için çalıştığını bilmeyecek kadar ya etkisiz salaklar ya da vatan haini. Vatanlarının nişgal edilmesinin önünü açan bir insan ya vatan hainidir. Ya da gerçekten akli dengesi düşük biridir. Bu troll yapıların ben ile ilgili söylediklerinin Türk halkında zerre kadar karşılığı yok. Yüzbinlerce lira harcıyorlar Zafer Partisi’ni ve Ümit Özdağ’ı karalamak için. Fake belgeseller çekiyorlar, iftiralar atıyorlar. Ben hepsine davalar açıyorum. Onlar mahkeme önünde hesap verecekler” dedi.

SİYASETTEN YASAKLAMAK İSTİYORLAR!

 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimliklerini ifşa ettiği gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın arka planını anlatan Özdağ, “ İktidar bizi tehlike olarak görüyor. Libya’da şehir olan 2 MİT teşkilatı mensubuna Cumhurbaşkanı birkaç MİT'çi dediği için ben, ‘Bir kaç MİT’çi denmez, şerefli 2 MİT  mensubuydu arkadaşımız ön safta çarpışırken hayatlarını yitirmişlerdir” dediğim için dava açtılar. Beni siyasetten yasaklamak istiyorlar. Ümit Özdağ siyaset yapamayacak ama Katar’dan gelip 400 bin dolara ev satın alan adam burada siyaset yapacak. Türk millet buna evet demeyecek” dedi.

ALLAH BANA YETER YÜZÜĞÜ TESPİTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ‘Allah bana yeter’ yüzüğüne ilişkin tespitlerini anlatan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Sosyal medyada bilinen, Ankara’da konuşulan dosya konusunu anlattım. Ben bunları bir cümlede özetledim. Ben Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’ı tehdit ettiğini söylediğimde çarpıcı oldu” ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’IN ETKİSİ KALMAYACAK

Siyasette yumuşama söylemlerini değerlendiren Ümit Özdağ, “CHP ve AKP parlamenter demokrasiye dönüş için görüşüyorlar. Erdoğan, Parlamenter demokrasiye dönüşünü bir daha yüzde 41 almasının zor olduğunu bildiği için dönmeye yanaşıyor. Yüzde 51 alacak kişinin AKP için ortaya çıkacak tehditleri biliyor.  Parlamenter Demokrasi’de MHP’nin ortaklığına ihtiyaç duymadığını da biliyor. Bu ortaklığın MHP açısından karlı. CHP Genel Başkanı da Türkiye’yi Erdoğan’ı yeniden götüren kişi olarak görülecek. Bu olduğu takdirde İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın siyasette etkisi kalmayacak” ifadelerine yer verdi.

AKŞENER HAYAL KIRIKLIĞI!

Meral Akşener ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdağ, “Meral Hanım’ın şimdi de daha net bir şekilde bir göreve hazırlandığını düşünüyorum. Meral Hanım’ın yaptıkları başından beri Cumhur İttifakı’na yaradı. 6’lı Masa’nın içinde olup ‘Kılıçdaroğlu kazanamaz’ diye konuşursanız bu Cumhur İttifakı’na yaramaz mı? Hem Kemal Bey’I aday gösteriyorsunuz hem de sen seçilemezsin diyorsun bu nasıl iş? Sen o zaman başından beri Erdoğan’a çalışıyorsun. 2018 seçimlerinden bir ay önce siyasi danışmanına ‘Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçiyoruz ama nedenini sorma’ demiş. Akşener İYİ Parti’ye oy veren seçmen için ve benim için en büyük hayal kırıklığıdır” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası