Ege Postası
Geri

Zeytinyağında tağşişe karşı uyarı

ZEYTİNDOSTU Derneği Başkanı Abidin Tatlı, yükselen fiyatlarla birlikte zeytinyağında karışım yağ (Tağşiş) sahteciliğine karşı tüketicileri uyardı. Hileli zeytinyağından bireysel olarak korunmanın tek yolunun duyusal analiz olduğunu belirten Tatlı, tüketicilere tadım eğitimi almalarını önerdi.
Zeytinyağında tağşişe karşı uyarı
Haberler / Ekonomi
10 Ocak 2016 Pazar 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zeytinyağı fiyatları rekolte kaybına bağlı olarak son iki sezondur yükselişini sürdürürken, tağşiş yoluyla zeytinyağı sahteciliğinde de korkutan bir artış yaşanmaya başladı. Geçen yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucu pek çok üründe hile saptandı. Zeytinyağında tağşiş olaylarının tüketicileri güvensizliğe ittiğine işaret eden Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, bireysel olarak, hileli üründen kaliteli zeytinyağını ayırt etmenin laboratuvara girmeden de mümkün olduğunu söyledi. Laboratuvar ortamında yapılan kimyasal analizlerin bir süreç gerektirdiğinin ve her bir ambalajın bu teste tabi tutulmasının mümkün olmadığının altını çizen Tatlı, "Zeytinyağı tüketicisine, zeytinyağı tağşişine karşı tadım eğitimi alarak duyusal analiz zırhına bürünmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

ÜRÜNÜ İADE ETMENİZ MÜMKÜN
Zeytindostu Derneği olarak son yıllarda zeytin ve zeytinyağı sektöründe itibar kaybına ve kirliliğe yol açan tağşiş olaylarıyla mücadele etmek adına zeytinyağı tadım eğitimlerine hız verdiklerine değinen Abidin Tatlı, tüm tüketicileri bir gün dahi olsa temel duyusal analiz eğitimini almaya davet etti. Tatlı şunları söyledi:

"Ülkemizde meyveden elde edilen tek yağ olan zeytinyağı bu özelliğinden dolayı olağan üstü lezzetlere sahiptir ve güçlü bir besindir. Haklı olarak sağlıklı beslenmek isteyen halkımızın da öncelikli tercihidir. Ancak son yıllarda iklime bağlı olarak yaşanan rekolte kaybı bir takım problemlerin yaşanmasına yol açmaktadır. Giderek önemi daha da anlaşılan ve kıymetlenen bu besinin beslenme kültürümüz içindeki yerini koruması, tüketicilerin doğru ürünü ayırt edebilmesi ancak duyusal analizle mümkün olmaktadır. Laboratuvarlarda yapılan kimyasal analizler vazgeçilmez olsa da her bir ambalajın bu tarz bir analize yollanması mümkün değilken; duyusal analizle beğenmediğiniz bir ürünü, satın aldığınız işletmeye iade edebilmektesiniz. Bu nedenle tüm halkımıza hileli zeytinyağında koruyacak tadım eğitimlerini almalarını öneriyoruz." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası