Ege Postası
Geri

Zonguldak Ereğli'de ‘Çelik ve Yaşam’ sergisi açıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir)'nın Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği “Çelik ve Yaşam” konulu Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışması’nda ödül alan ve...
Zonguldak Ereğli'de ‘Çelik ve Yaşam’ sergisi açıldı
Haberler / Kültür - Sanat
1 Haziran 2013 Cumartesi 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir)'nın Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği “Çelik ve Yaşam” konulu Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışması’nda ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserler sergilendi.

Kısa bir süre önce İstanbul’da da olan Erdemir Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, kişi başına çelik tüketiminin, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Yöney, diğer göstergeler arasında ise o ülkenin sanata bakışı, yetiştirdiği sanatçı, ürettiği sanat eserleri ve geliştirilerek yaşatılması olduğunu belirterek, “Ülkemizde keşfedilmeyi, desteklenmeyi, iyi eğitim olanakları ile buluşturmayı bekleyen, sanatın çeşitli kollarında yetenekli çok sayıda gencimiz olduğunu biliyoruz. İşte bu noktada ‘Çelik ve Yaşam’ konulu 2013 Ulusal Öğrenci Çelik Heykel Yarışmamız'ın, ülkemizde heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak gençlerin teşvik edilmesi bakımından fark yaratmasını, diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını diliyoruz. Burada sergilenen eserlerin çelikten yapılmış olması, bizzat Erdemir ürünleriyle üretilmiş eserlerin de aralarında yer alması ve yarışmamıza katılan tüm eserlerin sergilenmesinden mutluluk duyuyorum. Yarışmamıza ilgi gösteren gençlerimize sanat yaşamlarında başarılar diliyor, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başta olmak üzere emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, törenimize katılarak bizi onurlandıran değerli konuklarımıza saygılar sunuyorum.” dedi.

Sergide "Başarı" ödülüne layık görülen Nergis Yeşil’e ait “İlinti”, Bahadır Çolak’a ait 2Dönüşüm" ve Ayhan Özgür’e ait “İskelet” isimli eserlerin yanısıra 12 üniversiteden 69 öğrencinin mansiyon kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri yer aldı. Serginin açılış törenine Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, Erdemir Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı ve Erdemir Vakfı Başkanı Mecteba Bekcan ve bazı Erdemir yöneticileri katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası