Ege Postası
Geri

AK Parti'de koordinatör mesaisi

AK Parti İzmir Teşkilatı’nda 11 ilçe ile yola devam kararı verilirken, geri kalan 19 ilçenin belirlenmesinde AK Parti Genel Merkezi tarafından gönderilecek olan, aralarında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İnal’ın da bulunduğu 5 koordinatörün, 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceği, iki günlük İzmir mesaisi sonrasında hazırlayacakları rapor da etkili olacak. 5 koordinatör, 19 ilçede tüm teşkilata sorular yöneltip, elde ettikleri verilerle hazırlayacakları raporu partilerinin genel merkez yöneticileri ile Başbakan ve Cumhurbaşkanına da sunacak. 19 ilçenin çoğunda değişim bekleniyor. AK Parti'de koordinatör mesaisi
AK Parti'de koordinatör mesaisi
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2018 Pazartesi 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, görevi devralıp Ankara’da partisinin İl Başkanları Toplantısı’na katıldıktan sonra döndüğü İzmir’de yaptığı toplantıda Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Bayraklı’yı kapsayan 11 ilçede aynı ilçe başkanlarıyla yola devam edileceğini, geri kalan 19 ilenin ise yeniden değerlendirileceğini açıklamıştı.

Kongre takvimini 3 Mart’ta başlatıp 15 Nisan’a kadar tamamlayacak olan AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, 19 ilçenin durumunun ise partisinin genel merkezinden gelecek 5 koordinatörün yapacağı çalışma sonunda netleşeceğini belirtmişti.

28 ŞUBAT-1 MART ARASI İLÇE İLÇE GEZECEKLER

28 Şubat Çarşamba günü İzmir’e gelecek olan koordinatörlerin AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ömer Ünal, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Mehmet Nil Hıdır olduğu belirtildi.

5 KOORDİNATÖR, 19 İLÇEDE, TEŞKİLATA 10-12 SORU YÖNELTECEK

Çarşamba günü İzmir’de olmaları beklenen 5 koordinatör, 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 19 ilçeyi kapsayan yoğun bir mesaiyi yaşayacak. Her ilçede parti teşkilatının tamamıyla görüşecek olan genel merkez koordinatörleri, iki gün boyunca belirlenen saatlerde ilçelerdeki ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları ve mahalle başkanlarına sorular yöneltecek.

KOORDİNATÖRLER, İLÇE BAŞKANLARIYLA YOLA DEVAM MI TAMAM MI DİYE SORACAKLAR

Tüm teşkilata ilçe başkanlarının görev süreleri boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlerden ilçe başkanının yönetimini nasıl buldukları, aynı ilçe başkanıyla yola devam etmeyi isteyip istemedikleri, istemiyorlarsa kimi ya da kimleri uygun gördüklerine dair yaklaşık 10-12 sorudan oluşan sorular yöneltecek. Koordinatörler, yaptıkları değerlendirmeler sonunda teşkilat mensuplarına en son ‘İlçe başkanıyla tamam mı devam m? Tamam ise kimi ilçe başkanı olarak görmek istiyorsunuz'’ sorusunu yöneltecek.

KOORDİNATÖRLER RAPORLARINI ÖNCE TEŞKİLAT BAŞKANINA SUNACAK

Elde ettikleri verileri ilçe ilçe raporlaştıracak olan 5 koordinatörün İl Başkanı Aydın Şengül ile verileri paylaşıp paylaşmayacakları henüz netlik kazanmazken, raporlarını Ankara’da AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş başta olmak üzere Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmaları bekleniyor.

19 İLÇENİN ÇOĞUNDA TEMAYÜL SONRASI DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Öte yandan 11 ilçeyle yola devam edilme kararı verilen ve ilk ilçe kongresi 3 Mart’ta başlayacak olan AK Parti İzmir’de 5 koordinatörün değerlendireceği 19 ilçenin tamamı olmasa da 14-15’inde değişime gidileceği kaydediliyor. Temayül olacak olan 19 ilçenin çoğunun değişeceği beklentisi hakim iken, değişim olacak ilçe başkanlarının bazılarının da il yönetiminde değerlendirileceği belirtiliyor.

ŞENGÜL: TÜM FAKTÖRLERİN GÖRÜŞÜNÜ ALIP MÜLAKATTAN SONRA…

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 19 ilçenin yeniden değerlendirileceğiyle ilgili yaptığı açıklamalarda,  “19 diğer ilçeyi yeniden değerlendireceğiz. Çarşamba ve Perşembe günü beş koordinatör arkadaşımız gelecek. Geniş çaplı bir mülakat yapılıp son değerlendirme yapıldıktan sonra yeni ilçe başkanlarımızı belirleyeceğiz. Eski milletvekillerimizin ilçe koordinatörlerimizin görüşlerini alacağız. İlçe başkanlarımızın görüşlerini alacağız. Daha önce ilçe başkanlığı yapmış arkadaşlarımızın belediye meclis üyelerinin mahalle başkanları stk’lar kısaca tüm faktörlerin görüşünü alıp, geniş bir araştırma sonunda belli isimleri belirleyip tekrar mülakattan sonra iki üçe indireceğiz. Genel başkanlığa göndereceğiz” şeklinde bilgi vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası