Ege Postası
Geri

AK Parti'nin İzmir adayı Zeybekci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında aralarında Ankara ve İzmir'in de olduğu 20 il ve bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, İzmir adayının Nihat Zeybekci olduğunu açıklarken, "Sürekli bölgenin insanı olarak oradaki kampanyalarda çalışan bir kardeşimiz. İnşallah bu dönem İzmir'i Nihat Bey ile birlikte alacağız" dedi.  Cumhurbaşkanı: İzmir'i Nihat Bey ile alacağız
AK Parti'nin İzmir adayı Zeybekci
Haberler / Politika
27 Kasım 2018 Salı 09:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Partisinin grup toplantısında İzmir’in de içinde bulunduğu 20 ilin belediye başkanını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için beklenen isim olan Ekonomi eski Bakanı ve Denizli Büyükşehir Belediye eski Başkanı olan Nihat Zeybekçi’yi açıkladı.

Erdoğan, harf sırasına göre adayların isimlerini tek tek açıkladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi aday olarak duyurdu.

BU DÖNEM İZMİR’İ NİHAT BEY İLE BİRLİKTE ALACAĞIZ

İzmir adayının Nihat Zeybekçi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Nihat Bey'in Denizli’de 2-3 dönem başkanlığı var, vekillik ve ekonomi bakanlığı var. İzmir’de işadamlığı devam ediyor. Bölgenin insanı olarak sürekli oradaki kampanyalarda çalışan kardeşimiz. İnşallah bu dönem İzmir’i Nihat Bey ile birlikte alacağız” dedi.

İZMİR’DE KÖRFEZ DE KOKUYOR, YA BİR KOLEKTÖR DE Mİ YAPAMIYORSUN'

Belediyelerdeki tecrübe ve pratikliklerini tüm çalışmalarını yansıttıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’in susuzluk sorununu kendilerinin giderdiğini anlatarak, “İstanbul’daki belediyeciliğimizi biliyorsunuz, bütün bunlarla beraber ilçelerde nasıl başarı destanı yazdıklarını biliyorsunuz.  İzmir’de susuzlukla kavruluyordu. Veysel Bey'in bakanlığı döneminde, İzmir’in susuzluk problemini yine biz çözdük. Aynı şekilde İZBAN yine bizimle yapıldı. Ama havasını atıyorlar; biz yaptık diye. Yok ya! Biz yaptık. Şu anda Körfez kokuyor, aynı Haliç’in ben devraldığım zamandaki haline döndürdüler körfezi. Ya bir kolektör de mi yapamıyorsu? Dertli olacaksın dertli. Dertli olamadın mi bunu çözemezsin” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARIN NİTELİKLERİNİ SIRALADI; PARTİMDE BU TÜR ARKADAŞLARIM VARSA...

“Belediyelerdeki tecrübemizi ve pratikliğimizi tüm çalışmalarımıza yansıttık. 16 yılda ülkemize ve milletimez kazandırmayı başardık. Eğitimden sağlığa adaletten güvenliğe ulaşımdan tarıma sanayiden sosyal yardımlara kadar Türkiye’ye adeta çağ atlattık. Kim ne derse desin belediyecilik AK Parti’nin işidir. İnsan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuruz. Ana muhalefet gibi akşam başka sabah başka yalanlarla değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının hangi niteliklere sahip olması gerektiğini sıraladı, bu niteliklere uymayanın kendi partilerinde de işi olmadığını söyledi ve şunları söyledi:

“Belediye başkanının mesai saati olmaz. Kapısı daima halka açık bulunmayan, telefonu çaldığında açılmayan bir belediye başkanının başarılı olması mümkün değildir. Evinin önünde çöpünü zamanında alamıyorsanız, musluğundan suyunu akıtamıyorsanız millet size mazeretinizi sormaz, biletinizi keser gönderir. Bazen söylüyorum, ana muhalefet rahatsız oluyor, İstanbul’a başkan olduğumda muslukları akmayan bir CHP’li belediyeden İstanbul’u almıştım. Dağ gibi çöpleri olan bir belediyeyi CHP’den almıştım. Gazetelerin maske taktığı bir İstanbul’u almıştım. Niye rahatsız oluyorsu? Bu millet kime nasıl bilet kesileceğini biliyor. Ümraniye’de çöp patladığında oranı belediyesi CHP’liydi. Bunları konuşmayalım mı söylemeyelim m? Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Partimde de bu tür arkadaşlarım varsa, kusura bakmasınlar onlarla da yol yürümeyiz. Üstelik bizim belediyecilik anlayışımızda bu hizmetler işin alfabesi, elif ba’sıdır. Bunları yapamayan başkan zaten koltuğunun işgalcisidir. Tüm bu hizmetleri en mükemmel bir şekilde yapan belediye başkanı bizim gözümüzde makamının hakkını veren kişidir. Dedik ki üç kez belediye başanlığında kalan arkadaşlarımızdan başarılı olanları farklı yerlere kaydırdık.”

İZMİR MİLLETVEKİLLERİYLE OTURDU

Öte yandan İsmi günlerdir İzmir için konuşulan Nihat Zeybekci toplantıyı büyük bir heyecanla takip ederken, Zeybekci''nin grup toplantısında İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Milletvekilleriyle birlikte oturması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında 20 il ve büyükşehir belediye başkan adayını açıklarken, İzmir'e sıra geldiğinde Nihat Zeybekci'yi "Nihat Bey'in Denizli’de 2-3 dönem başkanlığı var, vekillik ve ekonomi bakanlığı var. İzmir’de işadamlığı devam ediyor. Bölgenin insanı olarak sürekli oradaki kampanyalarda çalışan kardeşimiz. İnşallah bu dönem İzmir’i Nihat Bey ile birlikte alacağız" sözleriyle anons etti.

İZMİR'DEN KALABALIK BİR GRUP ANKARA'YA GİTTİ 

Öte yandan grup toplantısı öncesi, AK Parti İzmir İl Teşkilatı'ndan da kalabalık bir grup Ankara'ya gitti. İl Başkanı Aydın Şengül'ün yanı sıra il başkan yardımcıları, Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve kadın kollarından bazı isimler ile İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve bazı partililer, Başkent'te aday açıklamasına katıldı.

İşte Erdoğan'ın açıkladığı adaylar:

Afyonkarahisar - Mehmet Zeybek 

Ankara - Mehmet Özhaseki 

Balıkesir - Yücel Yılmaz 

Bingöl - Erdal Arıkan 

Çanakkale - Ayhan Gider

Çankırı - Hüseyin Boz

Çorum - Halil İbrahim Aşkın

Eskişehir - Burhan Sakallı

Hatay - İbrahim Güler

İzmir - Nihat Zeybekci

Karaman - Mahmut Sami Şahin

Konya - Uğur İbrahim Altay 

Mardin - Mehmet Vecdi Kahraman 

Muş - Feyat Asya

Sakarya - Ekrem Yüce

Sivas - Hilmi Bilgin

Tokat - Eyüp Eroğlu

Trabzon - Murat Zorluoğlu

Uşak - Mehmet Çakın

Yozgat - Celal Köse

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası