Ege Postası
Geri

Başkan Karabağ’la A’dan Z’ye

Adı büyükşehir belediyesi için en fazla geçen isimlerden biri olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, iki dönem boyunca başkanlığını yürüttüğü  Bayraklı’da yeniden aday olup olmamaya henüz karar vermediğini belirtti. İkinci dönemini yürüten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kapısını gazetemize açtı. Görev süresini ve kent ve ülke gündemine dair gelişmeleri değerlendiren Başkan Hasan Karabağ, sorularımızı içtenlikle yanıtladı. Başkan Karabağ’la A’dan Z’ye
Başkan Karabağ’la A’dan Z’ye
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Eylül 2018 Cumartesi 08:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/HABER MERKEZİ- Yeniden adaylık noktasında henüz kararını vermediğini kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, “Ben hayatımda hiçbir zaman adayım demedim. Aday olmadım. Geçen dönem adaylık müracaatı yaptım. Bu dönem ne yapacağımı henüz bilmiyorum” dedi.

SİYASET BOŞLUK KALDIRMAZ, AZİZ BAŞKAN ADAY OLMAZSA…

Adı İzmir için de sık sık geçen isimlerden olan Başkan Hasan Karabağ, yeniden aday olup olmayacağını 1 Ekim’de açıklayacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için, “Siyaset boşluk kaldırmaz. Aziz Başkan aday olmazsa başka aday olur” dedi.

ONUN DEMESİYLE ÖN SEÇİM Mİ OLACA? TAKDİR GENEL MERKEZİNDİR

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun  ‘Aday olursam da ön seçim isteyeceğim’ sözlerini eleştiren, Başkan Karabağ, “Onun demesiyle ön seçim mi olaca? Aziz Bey'in kararıyla bu işler olmaz. Takdir genel merkezin. Bu arkadaşların değil. Ön seçimler her zaman doğru sonuç vermiyor. Ön seçimden kimler çıktı gördük. Başarılı olmayan milletvekilleri çıktı. Onlardan ikisi büyükşehir adayı olmaya çalışıyor” diye konuştu.

HİÇ İNANDIRICI DEĞİL

Başkan Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, ‘Adamcı siyaset yapmadım’ açıklamasını eleştiren Başkan Hasan Karabağ, “Hiç inandırıcı değil” dedi.

İNCE’NİN HİÇBİR YERE ADAY YAPILMAMASI LAZIM

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin adının İstanbul ve İzmir için belediye başkan adayı olarak geçmesiyle ilgili haberleri de değerlendiren Başkan Hasan Karabağ, “Muharrem İnce’nin hiçbir yere aday yapılmaması lazım. Devlet başkanlığına aday olan biri neden buralara aday olsu? Bence Yalova’dan aday olsun gitsin. Yalova’yı alabilecekse görelim” ifadelerini kullandı.

İZMİR KAYBEDİLİRSE BÜYÜK KAOS OLUR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok sayıda ismin geçtiğini, İzmir’de değişimin olması gerektiğinin açık olduğunu dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’i doğru değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, “İzmir’de bir değişim olması gerektiği açık. Ancak gelenin gideni aratmaması gerekiyor. Dolayısıyla genel başkanın İzmir’i doğru değerlendirmesi lazım. Bu dönem çok hassas. İzmir kaybedilirse büyük kaos olur” dedi.

İZMİR KAYBEDİLMEZ ANCAK ÇEKİŞME ARTAR; O NEDENLE..

AK Parti ve MHP’nin olası gönül ittifakı nedeniyle CHP’nin İzmir’deki üstünlüğünü kaybedeceğine inanmadığını ancak çekişmenin artacağını dile getiren Başkan Karabağ, bu noktada gösterilecek adayların niteliklerinin büyük önem arz edeceğini belirterek şunları söyledi:

“İzmir kaybedilmez ama çekişme artar. Seçim sonuçlarının lehimize olması gösterilecek adaylara bağlı. Herkesi kucaklayacak isimler seçilmeli. CHP’nin tedbir alması lazım. Siyasette iki partinin birleşmesi iki yapmıyor. Ben çok yaşadım birleşmeleri. MHP içinde AKP’ye oy vermeyecek çok sayıda insan var. AKP, MHP’den meclislere isim yazmak zorunda kalacak. Bu durum da parti içinde emek veren ve beklenti içindeki insanları küstürecek. ‘Ben bu kadar emek verdim, bunlar geldi’ diye. Onlar açısından da kolay değil.”

ÖZGENER MÖZGENER İLE OLMAZ

CHP’li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ismi üzerinde durması kulislerine ise, “Özgener mözgener ile olmaz. İzmir insanı yüzünü Cumhuriyet’e dönmüştür. Atatürk’e sırtını dönmüş kimseye oy vermez” yanıtını verdi.

TARTIŞMA YA DA KÜSKÜNLÜKLER SEÇİME KADAR GEÇER

Partisinde seçimin hemen ertesinde başlayan genel başkan seçimli olağanüstü kurultay talepli imza hareketi ve sonrasında yaşanan tartışmaların sona erdiğini ve yerel seçim sürecini etkilemeyeceğini dile getiren Başkan Hasan Karabağ, “Tartışma ya da küskünlükler seçime kadar geçer. Adam hakaret etmiş genel başkana ya da partiye. Bence bazılarını dinlendirmek lazım. Hata yapanların yaptığı yanına kar kaldıkça artıyor. Sıkıysa AKP’de yapsınlar bunu” dedi.

İYİ PARTİ’NİN YEREL SEÇİMDE OYLARINI KONSOLİDE ETMESİ ZOR

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’ye yüzde 3,5, HDP’ye ise yüzde 1,5 oranında oylarının gittiğini anlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde oylarını konsolide etmesinin zor olduğunu dile getirerek, “Genel seçimlerde yaklaşık yüzde 3,5 oranında oyumuz İYİ Parti’ye gitti. HDP’ye de yüzde 1,5 oy gitmiş. Meral Akşener ve İYİ Parti’nin performansı seçim öncesinden çok daha geride. İYİ Parti’nin yerel seçimlerde oylarını konsolide etmesi bana göre zor. İYİ Parti zemini ulusalcı, yarıya yakını Atatürkçü seçmen. Bu profile uygun aday çıkarırsak İYİ Parti’ye giden oylarımız da geri gelir. HDP’nin büyük kentlerdeki seçmenini kontrol etmesi mümkün değil. Gecekondu oylarını zapt edebiliyorlar ama kent oylarını bilmiyorlar. Bu nedenle HDP’nin de oylarını bloke edebilmesi mümkün değil” şeklinde değerlendirme yaptı.

ADAY OLURSAM TAKDİR İLÇE SAKİNLERİNİN

Bayraklı’da iki dönemdir başkanlık yapan Başkan Hasan Karabağ, kararını vermede anket yöntemini de kullanabileceğini kaydederek, “Anket yaptırabiliriz. Dağınıklık geçsin diye bekliyorum. Çok uzun boylu bir değerlendirme yapmama gerek yok. İlçe insanımız on yıldır beni tanıyor. Şayet aday olursam da takdir onların” dedi.

BAYRAKLI’DA DENGELER FARKLI

Bayraklı’da dengelerin farklı işlediğini, ilçenin profiline uygun bir adayın olması gerektiğini aktaran Hasan Karabağ, “Bayraklı’da dengeler farklı. İlçenin demografik yapısına ve profiline uygun belediye başkan adayı olmalı. Bayraklı’nın nüfusunun yüzde 50’si bilinenin aksine Egeli. Yüzde 6-7’si Kürt kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Yüzde 4 oranında da Alevi nüfusu var. Yeni aday noktasında nereli olduğundan daha önce yaptığına kadar birçok kritere bakmak lazım” diye konuştu.

HERKES KENDİ İSMİNİ DAYATIRSA 8 İLÇE DE 18 İLÇE DE KAYBEDİLİR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir’de gösterilecek doğru adaylarla kaybedilen 8 ilçenin kazanılabileceğini vurgulayarak, aday dayatması olması durumunda çok sayıda yerin kaybedilebileceği uyarısında bulundu, şunları söyledi:

“İzmir’de iyi adaylarla kaybedilen 8 ilçe alınabilir. Adaylar üzerinde herkes kendi önerdiği ismi dayatırsa o zaman sekiz ilçe de 18 ilçe de kaybedilir. Yani dayatma ile, ‘benim adamım, bana yakın isim aday olsun’ denirse kaybedilir. Dayatılan bir isim seçim kazandı diyelim. Bu adam hayatında hiç çalışmamış, sen belediye başkanı yaparsan o kenti nasıl yönetece? Böyle şeyler oldu m? Oldu. Dayatmayla gelen adaylar sonuçta başarısız olur. Bazı kazançlar kayıptır.”

BELEDİYE BAŞKANLARININ PERFORMANSI GEÇEN DÖNEM DAHA İYİYDİ

Partisinin mevcut belediye başkanlarının performansını sorduğumuz Başkan Hasan Karabağ bu soruya, “Geçen dönem daha iyiydi belediye başkanlarının performansı” yanıtını verdi.

SON DERECE YANLIŞ 

Karabağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun AK Partili 7 ilçe belediye başkanı ile hafta başında ayrı bir toplantı yapacak olmasını da eleştirdi. Başkan Karabağ, “Son derece yanlış bana göre. Büyükşehir başkanı bütün ilçe belediyelerinin, hepsinin başkanı. Toplantı yaptığında bütün ilçe belediye başkanlarını çağırmalı. Böyle bir toplantıya ne gerek va? AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, devreye girip ne diye görüşme sağlıyo? Bu başkanlarla iletişim şu ana kadar neden sağlanmamış'” diye sordu.

İZSU BÜYÜKŞEHİRİN EN SIKINTILI KURUMLARINDAN BİRİ

Başta Menderes olmak üzere ilçe belediyelerinde İZSU’nun açıp da kapatmakta geciktiği çukurlar hakkında da değerlendirme yapan Başkan Hasan Karabağ, İZSU’nun hantal yapısının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

İZSU YAPISI İTİBARİYLE REVİZYON GEREKTİRİYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İZSU’nun büyükşehir belediyesinin en sıkıntılı kurumu olduğunun altını çizerek, İZSU’nun yapısının revizyona ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, şu öneride bulundu;

“Genel olarak İZSU’nun çalışmalarında hantallık var. Doğalgaz firmaları da,  TEDAŞ da PTT de aynı şekilde çukur kazıyor. Koordinasyonsuzluk nedeniyle çukurların kapanmasını bekliyoruz. Ancak İZSU da belediyenin sıkıntılı kurumlarından biri. Bunu kabul etmemiz lazım. Yaptığı tamiri kapatmayan bir kurum.  İZSU Alyanak döneminde mesela kazdığı yeri hemen kapatırdı. Aslında bu sorun İZSU içinde çözülebilir. Asfalt ünitesi kurulabilir. İlle de İZBETON’un asfaltlama yapması şart değil. Kilit parke ekibi oluşturulabilir. İZSU ekibe diyecek ki, ‘Ben burayı kazıyorum, gel kardeşim asfaltla’. Eskiden böyle idi. Şimdi asfaltlama ve çukuru kapatmak için İZBETON’a programı yazıyorlar, bu da zaman israfı oluyor. Asfalt paramızı İZSU’nun yamalarına harcıyoruz. İZSU yapısı itibariyle revizyon gerektiriyor. Özellikle yatırımlar dairesinde problem olduğunu düşünüyorum.”

HAMZA DAĞ’IN VERDİĞİ KAYMAKAMLIK BİNASI MÜJDESİNDE BİZİM ÇABAMIZ VAR

Yeni kurulan bir ilçe olması nedeniyle büyük sıkıntılar çektiklerini, belediye binası dahil olmak üzere çok sayıda projeyi kendilerinin hayata geçirdiğini anlatan Başkan Hasan Karabağ, ilçeye Kaymakamlık binası yapılacağı müjdesini veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a bu öneriyi kendilerinin götürdüğünü anlattı.

BAYRAKLI’NIN HALA NÜFUS, MİLLİ EĞİTİM BİNASI, HASTANESİ YOK

Yeni bir ilçe olmalarına karşın merkezi hükümetten destek görmediklerini dile getiren Başkan Karabağ, şunları anlattı:

“Hükümet burayı ilçe yaptı. Ancak bizi cami avlusuna bırakılan çocuk gibi bıraktı. Bayraklı’nın kaymakamlık, nüfus, milli eğitim binası, hastanesi hala yok. Kaymakamlık için bir haber yapıldı geçenlerde. Hamza Dağ, müjde verdi diye. O müjdenin altında bizim çabamız yatıyor. Kaymakamlık binasının yerini Çevre bakanlarından biri iptal etti. Biz belediye olarak mahkemeye verdik, durdurduk, kazandık. AK Partili vekilleri aradık, ‘Kaymakamlığı buraya alalım’ dedik. Vatandaş, metrodan indiğinde belediye ile ya da kaymakamlıkla ilgili işlerinin hepsini birada görsün dedik. Sayın Hamza Dağ’a izah ettik. Dediğim gibi o müjdenin altındaki çaba bizim çabamız. Biz mahkemeye verdik. Kazandık. Böyle yapmayın şöyle yapın dedik. İhalesi yapılmış. Yap işlet devret ile yapacaklar. Kat karşılığı yapacaklar. Müftülüğün şu anda bulunduğu yerin arsasını da biz verdik. Halk eğitim merkezi uzun yıllar bizim binaları kullandı. Emniyet müdürlüğünün binası da belediyenin binası mesela.”

BAYRAKLI'DA NELER YAPILDI

“Biz Bayraklı'da kurumsallaşma çalışmalarımız kapsamında şantiye binaları yaptık. 33 park hizmete açıldı. 110 bin metrekareye park yaptık. İki büyük futbol sahasını hizmete açtık. Onu aşkın halı saha yaptık, spor salonu açtık. Bir kız yurdu ve bir dershane açtık. 8 diş polikliniği açtık. İzmir’in her yerinden vatandaşlar geliyor. 8 diş polikliniğinin 7’sinde 20 bin insanımızın dişine bakılmış ve tedavi uygulanmış.

Engelliler merkezi, kadın kooperatifi kurduk. 250 tane kadına ücretsiz stant verdik. Altı tane Pazar yeri ve 28 semt evi açtık. Bu semt merkezlerine geçen yıl 153 bin kişi, bu yıl haftada 15 bin kişi giriş çıkış yapmış. Belediye şikayetlerini buradan alıyoruz. Yardım, burs ve kurs kayıtlarını buradan alıyoruz. 12 kişi bir araya geldiğinde istenilen her kursu burada açıyoruz. Aklınıza gelen her dalda kursumuz var; yabancı dilden kuaförlüğe kadar.16 kütüphane açmışız. Yakında ödül alacağız. Kütüphaneci kızlarımız onlarca kez yurtdışına ödül almaya gitti. 60 bin kitabımız var. Kütüphanelerimiz bilgisayar, okuma-yazma öğrenmek isteyenlerin de mekanı haline geldi. Kız yurdumuz devam ediyor. Dershlanemize devam eden öğrencilerimizden 122’si tercihte bulunmuş. Dershanemize devam eden öğrencilerimizin kazanma oranı yüzde 100. Kazananların 122’si tercihte bulunmuş, 106’sı yerleşmiş. 73’ü dört yıllık, 33’ü iki yıllığı kazanmış.

Temizlikte ISO 9001 ve 1401 belgelerimiz var. Kitlesel Cumhuriyet bayramı etkinliklerimiz bu yıl 6 bin kişi ile devam edecek. Daha çok insanın uzun süreli katılacağı, Atatürk ve Cumhuriyet vurgulu daha büyük bir etkinlik düşünüyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası