Ege Postası
Geri

Denizli'de işadamlarına yönelik 2'nci dalga: 29 gözaltı

Denizli'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında kentte bu kez 29 işadamı gözaltına alındı. Öte yandan Çivril İlçesi'nde, darbe girişimi soruşturmasında 22 imam ile kuran kursu hocası olan 1 kadın gözaltına alındı. 
Denizli'de işadamlarına yönelik 2'nci dalga: 29 gözaltı
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2016 Cuma 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah, FETÖ soruşturması kapsamında işadamlarına yönelik 2'nci dalga operasyon düzenledi. Bu kez kentte 29 işadamı gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde ve işyerlerinde aramalar yapıldı. İkinci dalga operasyonun geçtiğimiz günlerde yapılan ilk operasyonun devamı olduğu öğrenildi. 

İlk operasyonda Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Meclis Başkanı Habib Yıldız ve önemli işadamlarının bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden Necdet Özer ve Habib Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 19 işadamı ise tutuklanmıştı. 

Denizli'de FETÖ operasyonu yapan savcı ve hakim eşi için gözaltı kararı

Denizli'de, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında operasyon talimatı veren savcı ile yakalanan şüphelilerin tutuklanması kararını veren hakim eşi hakkında gözaltı kararı verildi. 

Geçen 31 Temmuz'da polis ve jandarma, Acıpayam'da düzenlenen 'FETÖ' soruşturması kapsamında, Cumhuriyet Savcısı U.S.'nin talimatıyla, operasyon düzenledi. İkisi avukat 14 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i avukat 5 kişi tutuklandı. Soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı U.S. ile tutuklamayı yapan savcının hakim eşi S.S. hakkında da gözaltı kararı çıktı. 

HSYK tarafından önceki gün haklarında açığa alınma kararı verilen daha sonra da gözaltına kararı çıkarılan 648 hakim ve savcıdan Denizli Adliyesi ve ilçelerinde de görev yapan 6 hakim ve 3 savcı bulunuyor. HSYK tarafından Acıpayam Hakimi S.S. ve Savcı eşi U.S.'nin dışında Çal Hakimi A.K., Çameli Hakimi M.D., Çivril Savcısı S.A., Çivril Hakimi G.A.A., Tavas Hakimi M.Ö., Denizli Cumhuriyet Savcısı Ö.İ.U. ve Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim S.İ. hakkında da gözaltı kararı verildi. 

Çivril'de 22 imam gözaltına alındı

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, darbe girişimi soruşturmasında 22 imam ile kuran kursu hocası olan 1 kadın gözaltına alındı. 

Darbe girişiminin ardından Çivril'de başlatılan soruşturma kapsamında bu sabah ilçe müftülüğü kadrosunda bulunan 22 imam ile 1 kadın kuran kursu hocası gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde ise arama yapıldı. Gözaltına alınarak emniyete götürülen imamların sorgusunun sürdüğü belirtildi. 

Öte yandan; bugüne kadar Denizli genelinde imam ve müezzinlerin de aralarında bulunduğu 103 din görevlisi açığa alındı. Bunlardan 3'ü ise tutuklandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası