Ege Postası
Geri

İzmir'in iki ilçesinde 347 sığınmacı yakalandı

İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçelerinde yapılan operasyonlarda, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 347 sığınmacı yakalandı. İzmir'in iki ilçesinde 347 sığınmacı yakalandı
İzmir'in iki ilçesinde 347 sığınmacı yakalandı
Haberler / İzmir
3 Ekim 2016 Pazartesi 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesinde yapılan dört ayrı operasyonda, yassa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 202 sığınmacı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, önceki gün 03.00 sıralarında, Çiftlik Mahallesi Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot içindeki sığınmacıları fark eden Sahil Güvenlik ekipleri, şişme botu durdurarak içindeki 48 sığınmacıyı sahil güvenlik botuna aldı. 37'si Suriye, 11'i Eritre uyruklu 48 sığınmacı, daha sonra Çeşme İskelesine götürüldü. Sığınmacılar, işlemlerinin yapılması için İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

Helikopter tespit etti
Sabaha karşı 03.30 sıralarında Çeşme bölgesindeki devreye görevine devam eden Sahil Güvenliğe ait Bell 212 helikopteri, bu kezde Altınkum mevkiinde denize açılmak için hazırlık yapan bir grup sığınmacıyı tespit etti. Sahil Güvenlik helikopterinin ihbarı üzerine bölgeye giden İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 80 sığınmacıyı yakalayarak otobüsle İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk etti. Sabah 07.00 sıralarında ise Dalyan Mahallesi Uç Burun kıyılarında sığlığa oturmuş bir polyester tekne fark edildi. İçindeki sığınmacıları tespit eden Sahil Güvenlik ekipleri, göçmenleri kurtararak Sahil Güvenlik botuna aldılar. Polyester tekneyi de yedeğine bağlayan Sahil Güvenlik botu, sığınmacıları Çeşme İskelesi'ne götürdü. Polyester teknenin yedi emine teslim edileceği, sığınmacıların da işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi. Yine Çeşme bölgesinde devriye görevini aralıksız sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, sabah 09.00 sıralarında Dalyan Mahallesi Uç Burnu'ndan denize açılarak Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan şişme bot içindeki sığınmacıları durdurdu. Şişme bottaki 54 sığınmacı, Sahil Güvenlik botuna alınarak Çeşme İskelesi'ne sevk edildi. Sığınmacıların tamamının Suriyeli olduğunu tespit edilirken, sığınmacıların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi.

Çeşme'de faciadan dönüldü

İzmir'in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na şişme botla kaçmaya çalışan 34 sığınmacı, botları batmak üzereyken son anda Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Çeşme ilçesinin Çatalazmak bölgesinden şişme botla denize açılan sığınmacılar, botları su alınca batma tehlikesi geçirdi. Bölgede devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, sabah 06.00 sıralarında, sığınmacıların yerini tespit ederek müdahale etti. Sığınmacıları batmak üzere olan şişme bottan kurtaran Sahil Güvenlik ekipleri, gemiye alarak Çeşme İskelesi'ne getirdi.

1'i Cezayir, 1'i Mali, 32'si Suriye uyruklu olduğu belirlenen sığınmacılar, Çeşme iskelesinde ıslak giysilerini iskele korkuluklarına asarak kurutmaya çalıştı. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri, sığınmacılara meyve suyu, bisküvi, su dağıtarak ihtiyaçlarını karşıladı. Sığınmacıların üzerlerindeki can yelekleri imha edilmek üzere toplandı.
Aralarında kadınların ve çocukların da olduğu sığınmacıların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi.

Danimarka'daki çocuklarına kavuşamayan sığınmacı annenin çaresizliği yürekleri dağladı

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmak isterken yakalanan 40 sığınmacı arasındaki bir Suriyeli annenin Danimarka'daki 5 çocuğuna kavuşmak için yalvarması, yürekleri yaraladı.
Son günlerde giderek yoğunlaşan sığınmacıların umut yolculuğu çabaları, gündüz saatlerinde de görülmeye başlandı. Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde, Uç Burun açığındaki Alev Adası yakınlarında, saat 13.50'de bir şişme bot içindeki sığınmacıları belirleyen Sahil Güvenlik ekipleri, müdahale ederek şişme botu durdurdu. Şişme bottaki 40 Suriye uyruklu sığınmacı, Sahil Güvenlik botuna alınarak Çeşme iskelesine getirildi.
Çeşme iskelesinde Sahil Güvenlik ekipleri ve Uluslararası Göç İdaresi temsilcileri, sığınmacıların yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşıladı.

Sığınmacıların içindeki bir Suriyeli kadın, basın mensuplarını görünce, 5 çocuğunun Danimarka'da olduğunu söyleyerek, çocuklarına kavuşmak için yalvarması yürekleri yaraladı. Suriyeli kadının içler acısı hali, çocuklarına kavuşma çabası ve çaresizliği sığınmacı sorununun insanlık dramına dönüştüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Öte yandan, yakalanan sığınmacılar arasında daha önce yakalanarak İl Göç İdaresi'ne gönderilen sığınmacıların olması dikkatleri çekti.

Çeşme iskelesindeki sığınmacıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi.

Dikili’de 71 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesinde lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan, içinde kadın ve çocuklarında bulunduğu 71 Afganlı kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG DOST arama kurtarma gemisinin Dikili Körfezinde göreve başlaması ve Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli çalışmasıyla birlikte kaçak geçişler karşısında denetimler artırıldı. Bu doğrultuda dün 114 kaçak göçmen yakalanırken, bugün de 71 kişi yakalanarak Dikili Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Bu sabah Dikili Körfezinin 3 mil açıklarında Midilli'ye geçmeye çalışan bir lastik bot TCSG DOST arama kurtarma gemisi tarafından tespit edildi. Gemiye alınarak Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen ve tamamının Afganistan uyruklu olduğu öğrenilen 71 kaçak göçmene önce insani yardım yapıldı. Daha sonra kimlik tespitleri için Dikili Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. Düzensiz göçmenlerin kimlik tespitinden sonra ise İzmir İl Göç İdaresi'ne sevk edileceği belirtildi. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası