Ege Postası
Geri

Konak'ta 'yazıklar olsun' kavgası!

Haziran ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde soykırım mesajları sonrasında sert tartışmalar yaşandı. AK Parti’li Ömür Şanlı’nın “Yazıklar olsun” çıkışı mecliste tansiyon yükselmesine yol açtı. AK Partili Şanlı'dan flaş HDP çıkışı
Konak'ta 'yazıklar olsun' kavgası!
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Haziran 2016 Pazartesi 17:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında AK Parti’den gelen HDP mesajları gerginlik yaşanmasına yol açtı.

ŞANLI’DAN “YAZIKLAR OLSUN” ÇIKIŞI

Meclis toplantısının açılışında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, geçtiğimiz günlerde Almanya’da kabul edilen soykırım tasarısına tepki gösterdi ve “HDP’ye oy veren Kürt kardeşlerimi bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Güneydoğu’da asıl soykırımı Ermeniler Kürt kardeşlerimize yaptı. Hala HDP’nin Kürt toplumunu savunduğuna inanıyorlarsa, hala daha onlara oy veriyorlarsa, hala daha bu ülkede şükür pilavı dağıtıyorlarsa bu insanlara da yazıklar olsun” dedi. Şanlı’nın sözleri toplantı salonunda gerginliğe yol açarken, AK Parti’li Şanlı daha sonra yeniden söz alarak şöyle devam etti: “Bu ülkede yaşıyorsam kınamak zorundayım. Bu ülke için onuna kadar mücadele ederim. Herkes herkese oy verebilir. Ama HDP’ye oy verenleri bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.”

DEMİR’DEN SERT TEPKİ

Şanlı’nın ardından söz alan CHP’li Mehmet Şerif Demir, “Bu halkın nereye oy vereceğini söylemek, onları seni kınamak senin haddine değil. HDP’li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırmak için uğraşıyorsunuz. Bu insanları kınamak ne senin haddinedir, ne de başkasının. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ben bir CHP’liyim, CHP’li olmaktan da gurur duyuyorum. HDP’ye oy veren insanları kınamak kimsenin haddi değildir. Kralı gelse de konuşurum” diye konuştu. Şanlı’ya tepki gösteren Başkan Sema Pekdaş, “HDP’ye oy vermiş 6 milyon insana lanet okumak doğru değil” derken, Demir’in konuşması sırasında AK Parti’li ve CHP’li üyeleri arasında sert tartışmalar yaşanması ise dikkat çekti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası