Ege Postası
Geri

​ Menderes Belediyesi’nden çok amaçlı Gümüldür Mandalina Festivali

Gümüldür mandalinasının tanıtımı, üreticilerin desteklenip teşvik edilmesi ve ürünün yeni pazarlara ulaşması amacıyla Menderes Belediyesi, 29-30 Kasım tarihlerinde Gümüldür Mandalina Festivali düzenleyecek. Tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Bugüne kadar mandalina üreticisine gerekli desteği yerel yönetim vermemiş. Bir kadının boynundaki pırlanta kolyenin değeri neyse bizim için mandalinanın değeri de o. Festivalle birlikte mandalinamızın tanıtımını yapacağız, üreticisine destek vereceğiz, daha sonrada ulusal boyuta taşıyacağız" dedi.
​ Menderes Belediyesi’nden çok amaçlı Gümüldür Mandalina Festivali
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Kasım 2014 Perşembe 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - Menderes Belediyesi tarafından ilki gerçekleştirilecek Gümüldür Mandalina Festivali 29-30 Kasım tarihlerinde Gümüldür Pazar Yeri’nde düzenlenecek. Festival, ilçenin en önemli temel kaynaklarından birisi olan Gümüldür mandalinasının tanıtımı, üreticilerin desteklenip teşvik edilmesi ve ürünün yeni pazarlara ulaşması amacını taşıyor. İki günlük program kapsamında mandalinayla ilgili çocuklara ve yetişkinlere yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek.Ürün yetiştiricileri ve akademisyenlerin katılacağı söyleşiler düzenlenecek. Haluk Levent, Kurtalan Ekspres ve Bengü de vereceği konserlerle festivale renk katacak.

GEREKLİ DESTEK VERİLMEMİŞ
Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ 1950’li yıllardan bu yana ilçede mandalina üretimi var. Bugüne kadar mandalina üreticisine gerekli desteği yerel yönetim vermemiş. Bir kadının boynundaki pırlanta kolyenin değeri neyse bizim için mandalinanın değeri de odur. Mandalinanın değeri bugüne bilinmemiş. Biz düzenleyeceğimiz festivalle birlikte mandalina üreticisine destek vereceğiz, daha sonrada ulusal boyuta taşıyacağız. Gümüldür’de yetişen satsuma mandalinanın lezzetini hiçbir yerde bulamazsınız.Her yıl mandalina üretiminden ilçeye 45 milyon girdi sağlanıyor. Türkiye, Dünya’da mandalina üretiminde dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye’deki mandalina üretiminin yüzde 16’sı İzmir’de yapılmaktadır ve Gümüldür İzmir’deki üretiminin yarısına yakınını tek başına karşılamaktadır” dedi.



SOĞUK HAVA DEPOSU
Üreticiyi düşündüklerini ifade eden Soylu, “  Biz Menderes’te Gümüldür’e soğuk hava deposu yaparak üreticinin malını saklayıp daha güzel fiyatlara satmasını istiyoruz. Ülkedeki fiyat dengesini kurmada etkimiz olamaz ancak fiyatın düşük olduğu dönemlerde soğuk hava depolarında saklama imkanı sağlarsak üreticiye önemli bir desteğimiz olur” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI
İki gün süreyle renkli görüntülere sahne olacak Gümüldür Mandalina Festivali etkinlikleriyle de dikkat çekecek.Festivalin ilk günü festival alanında “Çocuk Gözüyle Mandalina” adlı resim sergisi düzenlenecek. Gümüldür Amfi Tiyatro’da ise “Gümüldür’den Mandalina Anıları“ adı altında yörenin mandalina üreticilerinin katılımıyla söyleşi gerçekleştirilecek. “Mandalina Kabuklarıyla Yaratıcılık” etkinliğinde de sanatçılar mandalina kabuklarından neler yapılabileceğini katılımcılara aktaracak. Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nden Dr. Mehmet Tutar da satsuma mandalinası ıslah çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirecek. Festivalin ilk günü akşamı kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.Kortej sonrası ise Haluk Levent ve Kurtalan Ekspres muhteşem bir konsere imza atacak. Festivalin ikinci günüyse çocuk oyunları ve animasyonlar gerçekleşecek. Resim ve fotoğraf sergisi ve halk dansları gösterilerinin yer alacağı festivalde bir televizyon programında gönülleri kazanan İrem ve köpeği Cash de gösterisiyle festival renk katacak. Gümüldür Mandalina Festivali’nin kapanışı ise şarkıcı Bengü’nün konseriyle olacak.Festival kapsamında Menderes Belediyesi tarafından, festival alanına belediye önünden ücretsiz servisler kaldırılacak. Ayrıca vatandaşlar festivalle ilgili tüm bilgilere www.gumuldurmandalinafestivali.com internet adresinde ulaşabilecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası