Ege Postası
Geri

​Bakıcı’nın kafası karışık

Selçuk Belediyesi Eski Başkanı ve aynı zamanda Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı H.Vefa Ülgür, seçimlerin üzerinden geçen üç ayı değerlendi. Ülgür, ayrıca Selçuk kamuoyunda yer alan bazı konuları da ele alarak bilgi verdi ve gündem değerlendirmesi yaptı.
​Bakıcı’nın kafası karışık
Haberler / Yerel Politika
20 Temmuz 2014 Pazar 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR (İHA) -  Yeni yönetimin kendini toparlaya bilmesi için bir yıl kadar bir süreye ihtiyaç olduğunu, bu konuda CHP grubu ve kendilerine düşen bir görev olursa katkı koymaya hazır olduklarını ifade eden Selçuk Belediyesi eski Başkanı H.Vefa Ülgür, seçimlerden sonraki üç ayı değerlendirdi. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'nın henüz kafasının karışık olduğunu belirten Ülgür, "Yanlış başladığı işler var. Örneğin istihdam politikasında kafası karışık, 'Kimseyi çıkarmayacağım' dedi ama çıkarıyor.
 
 Personel fazlalığı diyor. Kendisi sürekli personel almaya devam ediyor. Selçuk Belediyesi'nin personeli bana göre yetkin. Tabi bu alanlarda da çok önemli değişiklikler yaptı. Bazı birimlerde çok önemli değişiklikler yaptı. Dilerim olumlu sonuçlanır. Mesela çevre müdürlüğündeki değişimler çok radikal oldu, imardaki değişiklikler de çok radikal oldu. Dilerim başarılı olur bize de düşen bir şey varsa biz Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün şemsiyesi altında katkı koymaya hazırız" dedi.

  Başta Ayasuluk Kalesi Projesi olmak üzere gerek tarımsal sanayi alanının tamamlanması, gerekse 14 Mayıs Mahallesi ve Zafer Mahallesindeki ciddi imar problemlerinin çözümlenmemesi konusunun kendisini üzdüğünü ifade eden Ülgür, "Bu mahallelerde imar planları durduruldu. Vatandaş büyük bir beklenti içerisinde, Bu konuda uyarıyoruz kendilerini ama işin ciddiyetinin farkında değiller. Çünkü belediye bu gün siyasi iradesini koysa buradaki sorun en geç üç ay içerisinde çözülür. Ama yeni yönetimin dikkatleri dağınık, çalışmalara odaklanamıyorlar" dedi.

  Bu konuda Selçuk Belediye yetkililerini uyarmak istediğini belirten Eski Başkan Ülgür, "14 Mayıs ve Zafer Mahallesinde biz radikal bir karar aldık, hem de çok yakın bir tarihte aldık bu kararı. Burada siyasi bir fatura ödedik ve bu kentin şimdi bundan faydalanması gerekiyor. Yani belediyenin aldığı bu radikal kararlardan kentin ve kentlinin, orada mülkü olan insanların faydalanması gerekiyor. Bu konuda bu iradeye büyük bir görev düşüyor.

“PATRON BENİM İSTEDİĞİMİ YAPARIM” DEMEKLE OLMAZ
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şunu da yapabiliriz. Mevcut yürütme organına rağmen büyük şehir aracılığıyla yapabiliriz bunları. Ama biz bunları doğru bulmuyoruz. Bize göre buradaki yürütme organı AK Parti de olsa bizim için önemli. Partimizin onlarla ortak bir çalışma yapma iradesi var. Bu benim kendi kişisel bir görüşüm değil, ama partimin organlarında konuşulan konular bunlar. Bu yüzden kendileri bekleniliyor. Ama bugün AK Parti'nin iktidardaki temsilcileri şöyle düşünüyor; 'Patron biziz, biz istediğimiz gibi bunu yaparız.' Öyle değil, özellikle imar konuları kesinlikle böyle değil. Yasalar bu görevi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, seçmen de bu görevi muhalefete vermiştir. Tabi CHP ile birlikte MHP'ye vermiştir. Onun için bana kalırsa yeni yönetim birazda bu anlayışla bakarsa idari konularda işleri daha kolay olacak diye düşünüyorum" dedi.

BEKLEMEK LAZIM
  Şu anda yapılan işlerde herhangi bir kasıtın olduğunu düşünmediğini, ancak yapılan bazı hataların yeni seçilmenin vermiş olduğu acemilikten ya da yoğunluktan veya bilgisizlikten olabileceğini, bu nedenle yanlış kararlar alınabildiğini düşündüğünü ifade eden Ülgür, "Yeni başkan bunları zamanla anlayacaktır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi temsilcilerinin mevcut başkan için şans diye düşünüyorum. Yani en azından İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imar konularında. Çünkü CHP'li arkadaşlarımız mevcut belediyemizin ilişkilerini kuracak düzeydedir, olumlu ve bu konuda vakıf olan arkadaşlarımızın aynı zamanda Büyükşehir üzerinde de etkileri var. Bu durumu da belediye başkanının kullanması lazım. Ben mevcut arkadaşımız hakkında başarı veya başarısızlık diye bir değerlendirmeyi şuanda yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Beklemek lazım, hepimiz bu olgunluğu göstermemiz lazım" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası