Ege Postası
Geri

​EÜ’deki Soma işgalinde 38 öğrenciye hapis istemi

Soma'daki maden faciasını protesto için Ege Üniversitesi'nde iki fakülte binasını işgal eden 38 genç hakkında onlarca yıl hapis cezası istendi. Eylemin, 'DHKP/C ile ilişkili' olduğu iddia edilen bir sitede haber olması, 'örgüt bağı' sayıldı.
​EÜ’deki Soma işgalinde 38 öğrenciye hapis istemi
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2014 Çarşamba 22:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soma’da meydana gelen maden faciasından sonra Ege Üniversitesi’nde toplanan 100 kadar öğrenci “Soma’da katledilenlerin katilleri yargılansın” yazılı pankart açarak, Edebiyat ve Yabancı Diller fakültelerini işgal etti. Topluluk, Yabancı Diller Fakültesi camlarından “Kadere, ÖGB’ye, polise başkaldırıyoruz, Roboski’den Soma’ya hesap sormaya” yazılı bir pankart açtı ve kimi talepler sıraladı.
 
Pazarlıklara rağmen uzlaşma sağlanamayınca polis, fakültelere girerek, öğrencilere müdahale etti. İddiaya göre öğrenciler barikat kurup polise çatıdan taş, kiremit ve sert cisim attı. Polis, biri çocuk 31 genci gözaltına aldı. Fakültede yapılan incelemede, iddiaya göre, binanın camlarının kırıldığı ve duvarlara Berkin Elvan, Soma ve iş kazaları ilgili yazılar ve kimi yasadışı örgüt adlarının yazıldığı saptandı. Polisin hazırladığı bilgi notunda, yasadışı DHKP/C ile ilişkili olduğu öne sürülen bir internet sitesinde bu işgal haberinin duyurulması ise örgüt talimatı olarak sayıldı.
 
Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre hazırlanan iddianamede; 38 öğrencinin tümü hakkında ‘ eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi’ suçundan 6, ‘kamu malına zarar verme’ suçundan 6, ‘kamu görevlisine direnme’ suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. Bazı öğrenciler hakkında da ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla ceza istendi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşma, 14 Ekim 2014’te görülecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası