Ege Postası
Geri

​Engin, “Yolsuzluk Batağını Teşhir Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin il binasında düzenlediği basın toplantısıyla CHP Genel Merkezi'nin 17-25 Aralık haftasını hırsızlık ve yolsuzlukla mücadele haftası ilan etmek istediğini belirtip "her fırsatta yolsuzları halka anlatıp bu yolsuzluk batağını teşhir edeceğiz" dedi.Beşiktaş'ın taraftar grubu "Çarşı" üyesi 35 kişinin Gezi Parkı olaylarında 'hükümeti yıkmaya teşebbüs'le suçlanmasına da değinen Engin, " Beşiktaş-Çarşı grubumuzun yargılanması ve hükümeti devirmekle suçlanması maalesef bir paranoya halini almıştır" dedi.
​Engin, “Yolsuzluk Batağını Teşhir Edeceğiz”
Haberler / Yerel Politika
17 Aralık 2014 Çarşamba 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HALİL SOLAK/HABER SERVİSİ- Türkiye'yi derinden sarsan 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet iddialarının yıl dönümünde CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla CHP Genel Merkezi'nin 17-25 Aralık haftasını hırsızlık ve yolsuzlukla mücadele haftası ilan ettiğini iletti.Basın toplantısına İl Başkanı Ali Engin'in yanı sıra Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, İl yönetimi ile gençlik kolları yönetici ve üyeleri katıldı.
İl Başkanı Ali Engin, “Gözümüz aydın artık bir bayramımız ve yeni günümüz oldu. Her yıl kutlayacağız demeyeceğim. Çünkü kutlanacak bir durumu yok. Her yıl bu haftayı hatırlamamız ibretle izlememiz açısından önemli bir hafta olduğuna inanıyoruz. CHP olarak biz bu haftayı yolsuzluklara dikkat çekmek, kamu kaynaklarını yetimin hakkını yiyenleri, sömürenleri, kendi yandaşlarına ailelerine peşkeş çekenleri teşhir etmek için hırsızlık ve yolsuzluk haftası olmasını istiyoruz Partimiz bunun için TBMM'ye önerge verdi” dedi.

ARADAN 1 YIL GEÇTİ NEDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUYOR
Cumhurbaşkanı, eski Ulaştırma ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanına birkaç soru yöneltmek istediğini belirten Engin, “ Cumhurbaşkanı kedisine iftira atıldığını söylemektedir. Yasalar ve Ceza Kanununda iftira atılan kişinin ne yapması gerektiği bellidir. Aradan bir yıl geçmesine karşın niçin savcılığa suç duyurusunda bulunmamaktadır. Niye bu iftirayı atanlarla ilgili bir hukuki işlem yapmamaktadır. Böyle bir şey düşünüyor m? Bir Cumhurbaşkanına yolsuzlukla ilgili ciddi iddialar var. Tırnak içinde iftiralar var ama bu kişi iftira atanları gidip mahkemeye vermiyor. Hanginize iftira atılsa ilk yapacağınız iş hukuki süreç başlatmak olur” diye söyledi.

BAŞBAKAN KENDİSİNE HANGİ TALİMATLARI VERMİŞTİR
İl Başkanı Engin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Erdoğan Bayraktar'a soru yöneltirken eski Bakan Bayraktar'ın ise “ne yaptıysam dönemin Başbakanının bilgisi dahilinde yaptım demişti. AK parti üyesi olarak niye kalmaktadır. Başbakan kendisine hangi talimatları vermişti? Bu talimatları vermeye hukuken hakkı var mıdır'”



SERBEST BIRAKILMALARI SİZ NEYİ HATIRLATIYOR
Engin son olarak Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a soru yöneltirken, “Bir sorumuz da Binali Yıldırım’a. Liman operasyonuyla ilgili açılan davada, geçen aylarda İzmir’de tutuklanan, sorgulanan polis memurlarının hiçbirinin soruşturmada suçlu bulunmayarak serbest bırakılması size neyi hatırlatıyor'” diye sordu.

AB MACERASININ YALAN VE ALDATMACA OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR
Türkiye'nin dünyada yalnızlaştığını öne süren İl Başkanı Engin, “Türkiye maalesef dünyada yalnızlaşmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca demokratik adımlar, hukuk devleti olma yolunda büyük itibar kaybetmiştir. Cumhuriyet döneminde elde ettiğimiz kazanımları kaybettik. BM toplantısında salonun boş olması da en önemli gösterge. Ayrıca önceki gün cumhurbaşkanının AB ile ilgili açıklamaları, biz AB’ye girmek istemiyoruz, size mi soracağız açıklaması gerçekten ibret vericidir. Devleti 12 yıl yöneten, ülkeyi AB’ye ve ileri demokrasiye taşıyacağını söyleyen bu kadronun vatandaşı aldattığını, AB macerasının yalan ve aldatmaları olduğu da ortaya çıkmıştır.

Artık gerçek yüzlerini ortaya koymuş ve AB idealleri ile müktesebatı ile hiçbir alakalarının olmadığı ortaya çıkmıştır. Önceki gün Cumhurbaşkanı bunu itiraf etmiştir” diye belirtti.

YOLSUZLUKLARI HALKA ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yolsuzlukları her fırsatta anlatacaklarını dile getiren Engin, “Parti olarak genel başkanımız ve bizim yolsuzluklardan bahsetmemiz belli kesimler tarafından söyleyecek başka sözleri yok mu diye anlaşılmaz bir tutumla karşılanmakta. Biz bunu sürdüreceğiz. Yolsuzlukları halka anlatmaya, ailelerin nasıl zenginleştiğini, devletin nasıl çökertildiğini anlatmaya devam edeceğiz. Hafta boyunca ilçelerde ve parti örgütlerimizde kamuoyunu bilgilendirme görevimizi sürdüreceğiz. Hafta boyunca yapacağız. Ciddi engellerle karşılaşıyoruz. Ya kiralama yoluyla ya da başka yollarla halkı bilgilendireceğiz” dedi.

ÇARŞI'NIN YARGILANMASI PARANOYA
Beşiktaş'ın taraftar grubu "Çarşı" üyesi 35 kişinin Gezi Parkı olaylarında 'hükümeti yıkmaya teşebbüs'le suçlanmasına da değinen  Engin, “Beşiktaş-Çarşı grubumuzun yargılanması ve hükümeti devirmekle suçlanması maalesef bir paranoya halini almıştır. Eylem ve muhalefet yapan herkesi hükümeti devirmekle suçluyorlar. Mahkemelerde verilen yanıtlar da ilginç ve espri dolu. Çarşı taraftarları  'gücümüz olsa Beşiktaş’ı şampiyon yapardık. Hükümeti devirmek daha zor bir iş' diyor.” dedi.

17 ARALIK'TA NE OLMUŞTU
Türkiye 17 Aralık 2013 sabahı büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiası skandalıyla sarsılmıştı. 17 Aralık sabahı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen, aralarında iş adamları, bürokratlar, banka müdürü, çeşitli düzeyde kamu görevlileri ve 61. Türkiye Hükumeti kabine üyesi 4 bakan ile 3 bakan çocuğunun olduğu çok sayda kişi hakkında “rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık” suçlarını işledikleri iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Ayrıca soruşturma da kilit ismin İranlı iş adamı Rıza Sarraf'ın olduğu öne sürülmüştü. Diğer yandan ise emniyet güçlerinin başlattığı operasyonda ayakkabı kutularında çıkan paralar soruşturmada akılda kalanlar arasında yer almıştı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası