Ege Postası
Geri

​İnce, adaylığını açıklayacak

CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından başlayan kurultay tartışmalarında tarih, bugün MYK’de belirlenecek. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun “Kurultayı yapılabilecek en erken tarihte yapalım” talimatı üzerine yönetimin 5-7 Eylül ya da 12-14 Eylül arasında bir karar vereceği ifade ediliyor.
​İnce, adaylığını açıklayacak
Haberler / Politika
17 Ağustos 2014 Pazar 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin de Kılıçdaroğlu’nun ilk resmi rakibi olacağını yarın bir açıklamayla duyuracağı, grup başkanvekilliğinden istifa ederek, genel başkan adayı olduğunu kamuyona sunacağı öğrenildi. İnce’nin perşembe yaptığı açıklamanın ardından delegelerle temas kurmaya başladığı belirtiliyor. İnce’nin en az 15 ilde delege üstünlüğünün kendisi lehine olduğu değerlendirmesini yakın çevresine yaptığı kaydediliyor.

Feyzioğlu nabız yokluyor
İsmi adaylık için geçen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da dün halkla ilk temasını Hacıbektaş’taki anma törenlerinde kurdu. Feyzioğlu’nun genel başkan adaylığı konusunda şimdilik sessiz kalmayı tercih ettiği, ancak kurultaya kadar geçen süreçte tabandan ve partiden gelen talepler doğrultusunda adaylığını koyabileceği ifade ediliyor. Feyzioğlu, dün Hacıbektaş’ta gazetecilere, “Halk tarafından çok sevilince, çok büyük teveccüh gösterince böyle sözler çıkıyor. Genel başkanlığa halk layık görür. Türkiye’de hukuk devletinin korunabilmesi, demokrasinin korunabilmesi için siyasi iktidarın baskısını frenleyecek ve alternatif olacak bir muhalefete ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı dile getirmek benim görevim” ifadesini kullandı.

Tarhan’ın kararı
Partide ulusalcı kanadın da genel başkan adayı çıkarması bekleniyor. Bu ekibin, Tarhan’ın adaylığından yana olduğu, bu konuda Tarhan’ın kararını beklediği kulislere yansıdı. Tarhan’ın aday olmayı düşünmediğini iletmesi durumunda, ulusalcı kanadın İnce ile ittifak arayışlarına girebileceği ifade ediliyor.
Parti içindeki, “özgürlükçü sol” değerleri dillendiren “sol kanat” ise, Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır izleyecek.
Kurultayın ilk gününde tüzük değişikliğinin oylanması, ikinci gün genel başkan seçiminin yapılması, üçüncü gün ise PM ve YDK üyelerinin saptanması öngörülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası