Ege Postası
Geri

​Karaman Ermenek'te SON DAKİKA gelişmesi

Karaman Ermenek'te 18 madenciyi kurtarma çalışmaları devam ederken sabah saatlerinde bölgede hareketlilik gözlendi. Madene 50 metre yaklaşmalarına izin verilen gazeteciler 300 metre uzağa gönderildi. Jandarma ve çevik kuvvetin de güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.
​Karaman Ermenek'te SON DAKİKA gelişmesi
Haberler / Güncel
2 Kasım 2014 Pazar 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Madendeki çalışmalara katılan işçi cenazelerin çoğuna dün geceden ulaştıklarını söyledi. Taner Yıldız ise, şu ana kadar hiçbir işçiye ulaşılamadığını belirtti. Öte yandan 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bugün diğer günlere oranla daha fazla hareketlilik yaşanıyor. Maden ocağı çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.
 
NTV muhabirinin sorularını cevaplayan işçi, 6 gündür ulaşılmaya çalışılan madencilerle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Gece 3'e kadar madende çalışan işçi, "madencilerin çoğuna, yaklaşık 10 kişiye ulaşıldı, ulaşılmaz diye bir şey yok. Ama sonucu beklemek kaidesiyle, her şeyi bitirelim öyle açıklayalım dediler. Şu anda da o arkadaşlarımızı almaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. Birinci kottaki işi bitirdiklerini söyleyen işçi,  madendeki pis hava nedeniyle zehirlenme riskinden dolayı kendilerini en son noktaya göndermediklerini, geri çekildiklerini de vurguladı. Şu anda makinelerin başında gaz maskeleriyle duran arkadaşlarının bu işi yaptıklarını söyledi.
 
3 BAKAN'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Emenek'teki maden kazasıyla ilgili son gelişmelere ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı.
 
Gazetecilerin sorularına da cevap veren Taner Yıldız şunları söyledi:
 
Şu anda toplam 10, 12 bin ton suyun 4'te 3'ü alınmış durumda. 4'te 1'i kaldı orada. Yani 2 bin 500 ton civarında bir su kaldı. İçinde tabi çamur var. Suyun 4'te 3'ü alındıktan sonra bize 300 metrelik bir çalışma alanı açıldı, olası bir işçi kardeşimiz varsa ona ulaşmak açısından.
Şu saat itibarıyla herhangi bir işçi kardeşimize ulaşılamadı.
 
SORU&CEVAP
 
İŞÇİLERE BUGÜN ULAŞILABİLİR Mİ'
 
Bir sonraki adımlarla alakalı ne süre ne de iş konusunda herhangi bir taahhütte bulunmak istemiyoruz. Çünkü gerçekçi olmayan noktalar çıkabilir
 
GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ARTIRILMASI
 
Bu konuda talep bizzat işçi kardeşlerimizin aileleri ve yakınlarından geldi. Biz de bu talebi çok doğru ve yerinde gördük.
 
BÖLGEYE GETİRİLEN TABUTLAR
 
Biz her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım ama her türlü. Bunla alakalı Adli Tıp Kurumu, sağlık bakanlığı ve Ermenek Devlet Hastanesi ile ilgili her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım. Ne yazık ki böyle bir güçlü ihtimal var. Bunu görmezlikten gelemeyiz. Ama ben o tabut fotoğraflarının yayınlanmış olmasını basın açısından doğru bulmadığımı sizlerle paylaşmak isterim.
(Basın) Sizden sakladığımız bir şey yok. Aynı şekilde oradaki gerçekleri, olanı yansıtmanın haricinde sizin de bir amacınızın olmadığını bildiğimiz için gerçeklerin her birini sizinle paylaşıyoruz. Görüntüler dağıttık. O görüntüleri de aynı şekilde paylaşıyoruz.
 
MADENCİ YAKINLARI KİMLİK KONTROLÜYLE İÇERİ ALINIYOR
 
Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor. Alana girecek ambulans ve diğer araçlar birinci kontrol noktasından geçerken, araçta bulunan kişilerin isimleri listeye ediliyor. İkinci ve üçüncü güvenlik kontrolu noktasında ise kimlik kontrolü yapılıp içeri alınıyor. Cumhuriyet Savcısı'nın da gece maden ocağına gelip incelemede bulunduğu öğrenildi.
 
 
UMUT IŞIĞI MI'
 
Bugün sabah saatlerinde ise maden ocağı etrafından hareketlilik ve güvenlik önlemleri artırıldı. İşçilere ulaşıldığı konusunda yetkililerden açıklama gelmezken daha önce basın mensuplarına ocağın girişine 50 metre kala bir tepecik alandan çekim yapmalarına izin verilirken, basın mensupları sürekli çalıştıkları 300 metrelik uzaklıktaki alana gönderildi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemeni artırdı.Jandarma ise maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş güvenlik önlemi aldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası