Ege Postası
Geri

​Karşıyaka coştu Kahe durdu

Karşıyaka, PTT 1'inci Ligi'nde son haftalarda tırmanışa geçerken takımın en etkili silahı Kahe, gol orucuna girdi.
​Karşıyaka coştu Kahe durdu
Haberler / Spor
29 Ekim 2014 Çarşamba 16:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sezona sıkıntılı başlayan Karşıyaka, son 3 maçta 7 puanla çıkış yakaladı. Yeşil kırmızılı ekipte ilk haftaların yıldızı olan Brezilyalı futbolcu ise suskun kaldı. Ligin ilk haftasında Antalyaspor, ikinci haftasında ise Elazığspor ağlarını sarsan Kahe, 5 maçtır topu 3 direk arasından geçiremedi.
 
Karşıyaka'da son 2 haftada sergiledikleri performansla alkışlanan Ofoedu ve Ramazan'ın 2'şer, Juninho, Shukurov, Yenal, Mehmet Sıddık ve Mehmet Yiğit'in de 1'er golü bulunuyor.
 
Bu arada pazar günü oynanacak Samsunspor maçına hazırlanan Karşıyaka, Harmandalı Sahası'na taşındı. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki büyük sahanın zeminine ara çim ekimi yapıldığı için yeşil kırmızılı takım, 20 gün Harmandalı'da çalışacak.
 
U-21'DEN BOYKOT
 
Karşıyaka'nın bu sezon yeniden yapılandırılan U-21 takımının futbolcuları, 3 aydır paraları ödenmediği gerekçesiyle dünkü antrenmanı boykot etti. Sezon başında U-21 takımı için Fransa'dan antrenör Osman Demir'le anlaşıp 4 gurbetçi transferi yapan yeşil kırmızılı kulübün başkanı Fatih Diniz, "Paralarını yarın ödeyeceğiz. Bu sezon değişen statülerle hem U-21, hem de U-19 takımlarının A takım gibi uzak deplasmanlara gitmesi kulüpleri mali açıdan zorluyor" dedi. 

BALIKESİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ: ZOR GÜNLERİ AŞACAĞIZ
 
Spor Toto Süper Lig'de 4 puanla son sıraya demir atan Balıkesirspor'da teknik direktör İsmail Ertekin, takıma faydalı olmayan, isteksiz oyuncuları kadro dışı bırakacağını söyledi. Başkan Tuna Aktürk'le düzenlediği basın toplantasında 5-0'lık Bursaspor bozgununun yaralarını sarmaya çalıştıklarını dile getiren Ertekin, "Büyük hayal kırıklığı yaşadık. Fırsat olarak gördüğümüz Eskişehirspor maçında kötü tabloyu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Geçmişteki gibi birlik olarak zor günleri aşacağız" dedi.

"İşler kötü giderken gemiyi terk etmeyeceğiz. Bu takımı ligde tutacağız" diyen Ertekin şöyle devam etti: 

"Biz kolayı seçen insanlar değiliz. Dik duracağız. Tüm şehri, yeni başarılar kazanarak, bu takımı ligde tutarak yanımıza alacağız. Taraftarımız bize güvensin. Yeni bir sinerji yaratsın. Geçen sene kırılma noktalarında dik durarak şampiyonluğa ulaştık. Şu an yine kırılma noktasındayız." Balıkesirspor bu hafta Eskişehirspor deplasmanının ardından Adana'ya geçip, Mersin İdmanyurdu sınavına burada hazırlanacak.

BİRLİKTE GİDERİZ

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, teknik direktör İsmail Ertekin'in 5-0'lık Bursaspor yenilgisinin ardından kendisine görevi bırakabileceğini ilettiğini açıklayarak, "Beraber geldik, beraber gideceğiz" dedi. Beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını dile getiren Başkan Aktürk, "Ama yolumuza devam ediyoruz. Sonuçta bu takımı buralara getiren teknik heyet, futbolcular ve yönetim biriz, birlikteyiz. Eleştirilere sezon sonunda gerekli cevabı vereceğiz" şeklinde konuştu.



MANİSASPOR DİPLOMA ARIYOR
 
MANİSASPOR'da Tahir Karapınar'ın yerine teknik direktörlük görevine getirilen Taner Taşkın'da da diploma sorunu yaşanıyor. 

Profesyonel lisansı bulunmayan Karapınar'ın yerine teknik sorumlu olarak yardımcısı Mustafa Feda'yi göstererek sorunu çözen yönetim, diploması yeterli olmayan Taşkın'ın yerine teknik sorumlu olarak gösterilecek bir isim bulamadı. Önceki hafta altyapıdaki görevine son verilen Aydoğan Tunay, bu yönde gelen teklifi kabul etmedi.

Futbol Federasyonu'nun kendisine 2 hafta süre verdiğini açıklayan Taner Taşkın, "Karşıyaka derbisinin ardından Şanlıurfaspor maçında da takımın başında olacağım. Ancak daha sonra diploması yeterli birini bulmak zorundayaz" dedi. Şanlıurfaspor deplasmanından puanla dönerek moral bulmak istediklerini ifade eden genç teknik adam, "En büyük sorunumiz birlikte hareket edememek. Bloklar arası bağlantıda sorun yaşıyoruz. Bu problemi bir an önce çözmeliyiz" diye konuştu.

UŞAK SPORTİF'TE BULKAZ'DAN BEYAZ SAYFA
 
 TÜRKİYE Basketbol Ligi'nde ilk üç maçını kaybeden Uşak Sportif'te antrenörlük görevine dönen Ozan Bulkaz, yeni bir sayfa açacaklarını söyledi.

Ligde bu hafta namağlup Darüşşafaka Doğuş'u ağırladıktan sonra 5 Kasım Çarşamba günü tarihlerindeki ilk Avrupa sınavında, Eurochallenge Cup'ta Tsmoki Minsk'i konuk edeceklerini hatırlatan Bulkaz, "Gelecek hafta da ligde yine evimizde Banvit'le karşılaşacağız. Geçmişe sünger çektik. Tüm rakiplerimizi yenecek inançtayız. Bu takım yine Uşak'ın gururu olacak" dedi.

Bulkaz, sezon başında antrenörlük görevini kendi isteğiyle devrettiği eski yardımcısı Mehmet Kabaran'ın istifası hakkında yorum yapmadı. Sakatlığı bulunan İbrahim'in iyileştiği Uşak Sportif'te bilek bağlarında esneme olan Orhan'ın bu hafta da takımdaki yeri alamayacağı bildirildi. Öte yandan kırmızı siyahlılar basketbolseverlerin Akhisar Belediyespor'dan tanıdığı ABD'li pivot Tyrone Nelson'u antrenmana aldı. Ozan Bulkaz, Nelson'a lisans çıkarılmayacağını, sadece takımla antrenman yapacağını söyledi.



BUCASPOR'DA BİRLİK ZAMANI
 
PTT 1'inci Lig'de cumartesi günü şampiyonluk adaylarından Antalyaspor'a konuk olacak Bucaspor'da kritik sınav öncesi olağanüstü hal ilan edildi. 

Dün akşam toplanan yönetim teknik direktör Sait Karafırtınalar ile yola devam kararı alırken sezon sonuna kadar da olağanüstü genel kurula gidilmeyeceği belirtildi. Basın Sözcüsü Erkan Çimen, bu aşamada yapılacak kongrenin kulübe büyük zarar vereceğini söyleyerek, "İçinde bulunduğumuz sıkıntılı günleri kenetlenerek aşacağız" dedi.

Yönetimin Antalya'ya tam kadro gideceğini sözlerine ekleyen Çimen, "Galibiyet halinde futbolculara sürpriz prim verilecek. Şimdi Bucaspor'da birlik zamanı" diye konuştu.

Binlerce özel forma bastıracaklarını dile getiren Erkan Çimen, bu formaları esnafa, iş adamlarımıza ve bürokratlara satarak mali krizi aşmak istediklerini ifade etti. 

Öte yandan Antalyaspor sınavının hazırlıklarını sürdüren sarı lacivertli ekipte sol arka adalesinde ödem oluşan stoper Henrique'nin maça yetişemeyeceği açıklandı.

ALTAY MENEMEN'DE TUR PEŞİNDE
 
SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup takımlarından Altay, yarın Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü tur mücadelesinde Süper Lig temsilcisi Torku Konyaspor'u ağırlayacak.

Menemen İlçe Stadı'nda saat 13.45'te başlayacak müsabakayı Serkan Önsal yönetecek. Siyah beyazlılarda sakat olan forvet Hüsamettin ve kaleci Bulut forma giyemeyecek. Cezası biten Cumhur ise şans verilmesi halinde görev alacak.

Konuk ekip yeni teknik direktörü Aykut Kocaman ile ilk sınavına çıkacak. Ligde aldıkları Gölbaşıspor yenilgisinin yaralarını sarmak istediklerini belirten teknik direktör Mesut Toros, "Rakibimiz her ne kadar güçlü olsa da futbol sahada oynanıyor. Ekibime güveniyorum. Tur atlamak için mücadele edeceğiz" dedi. Altay, kupada Karşıyaka'yı seri penaltı atışları sonrası 5-4 yenerek tur atlamıştı.

AKHİSAR BELEDİYESPORLU UĞUR'A 2 PENALTI KAÇIRMANIN CEZASI 500 PENALTI ATIŞI
 
TAKIMININ 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü tur maçında 2 penaltı birden kaçıran Akhisar Belediyesporlu Uğur Demirok'a 500 penaltı atışı atma cezası verileceği açıklandı.

Akhisar Belediyespor'un uzatmalarda bulduğu golle 2-1 galip geldiği karşılaşmanın 45'inci dakikasında Bilal'in Emrah tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına Uğur geçti. Akhisar Belediyespor'un penaltıcısı olan genç savunma oyuncusu, topu kötü bir vuruşla yandan auta gönderdi.

Kaçan penaltı yüzünden soyunma odasına 1-0 yenik giden yeşil siyahlı ekip, 58'inci dakikada Gekas'la skoru 1-1 yaptıktan sonra bir penaltı daha kazandı. 69'uncu dakikada İbrahim ceza alanında Gekas'ı indirince hakem Yavuz Çetin, yine beyaz noktayı gösterdi. Bir kez daha topun başına geçen Uğur'un vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Anıl'dan döndü. Uğur, boşta kalan topu bu kez auta atarak 2'nci penatlıyı da kaçırdı. 

Büyük üzüntü yaşayan futbolcu, Bahattin'in 116'ıncı dakikada turu getiren golüyle teselli buldu.

CEZA: 500 PENALTI

Akhisar Belediyespor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında 2 penaltı kaçıran Uğur'u antrenmanda 500 penaltı attırarak cezalandıracağını söyledi. Akçay, "Uğur ilk penaltıyı kaçırdıktan sonra moral olarak olumsuz etkilendi. İkinci vuruşu da ona kullandırarak hem psikolojik olarak bu sorunun üstesinden gelmesini hem de moralinin düzelmesini amaçladık ama ikinci penaltıyı da kaçırdı. Futbolda böyle şeyler oluyor. Antrenmanda kendisine 500 penaltı attıracağım" dedi.

REKOR PALERMO'DA

Dünya futbolunda bir maçta en fazla penaltı kaçırma rekoru Arjantinli milli futbolcu Martin Palermo'ya ait. Arjantin Milli Takımı'nın 1999 yılında Copa America'da Kolombiya ile oynadığı karşılaşmada ülkesinin kazandığı 3 penaltıdan ilkini üst direğe nişanlayan, ikincisini auta gönderen Palermo, üçüncüyü kaleci Calero'ya teslim ederek bir maçta üç penaltı kaçıran en üst düzey futbolcu olarak kayıtlara geçti. Sahadan 3-0 galip ayrılan Kolombiya da bu müsabakada bir penaltı kaçırdı.



GÖZTEPE'YE İZMİR KULÜPLERİNDEN BÜYÜK DESTEK

ZİRAAT Türkiye Kupası maçında Bölgesel Amatör Lig takımı Cizrespor'a deplasmanda 2-0 yenilen Göztepe'ye ezeli rakibi Karşıyaka başta olmak üzere İzmir kulüplerinden destek geldi. 

İzmirliler, maçta yaşananlara sosyal medyada büyük tepki gösterdiler. Karşıyakalılar'ın yoğunlukta olduğu destek mesajlarında birlik ve beraberlik söylemlerine yer verildiği gözlendi. Karşıyakalı taraftarlar, ezeli rakiplerine geçmiş olsun dileklerini iletirken, "Söz konusu vatansa biz kardeşiz... Vatan için Karşıyaka forması giyer, Göztepe atkısı takarım... Ülke için Karşıyaka-Göztepe ayrımı olmaz... İstiklal Marşı'nda ayağa kalkan Göztepeliler'i tebrik ediyoruz... Fanatik Karşıyakalıyım ama Göztepe'nin marşımız sırasındaki duruşunu tebrik ediyorum" gibi ifadeler kullanıldı. 

Göztepe ile yıllardır arası gergin olan Altay'ın taraftarları da sarı kırmızılılara destek veren açıklamalarda bulundu. Altaylılar, "2001'de Diyarbakır'da bize uygulanan saha terörü, 2014'te Göztepe'ye yapıldı... Göztepe'ye yapılanlara göz yumamayız... Diyarbakırspor-Altay, Cizrespor-Göztepe maçlarında haklarımız yendi. Diyarbakır'da biz, Cizre'de Göztepe kurban edildi" iddiasında bulundular.

Bucaspor, Altınordu, Aydınspor ve Bursasporlu taraftarlar da Göztepe'ye geçmiş olsun mesajları iletti. Göztepeliler ise tüm rakip takımlara teşekkür ederek, "Bize destek veren kardeşlerimize minnetarız" açıklamasını yaptı. 

SUÇ CİZRESPOR'UN DEĞİL FEDERASYONUN

Cizre'de yaşanan olaylar konusunda Futbol Federasyonu'na ateş püsküren Göztepeli taraftarlar, "Cizre'nin suçu yok. Bunların olacağı belliydi. Federasyon hangi zihniyetle bu maçı bu sahada oynatır. Maçın sonunda sahaya binlerce Cizreli girdi. Göztepe kazansaydı, futbolcuları kim koruyacakt? Gruplara kalan Cizrespor, İstanbul takımlarıyla eşleşirse, acaba federasyon Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı oraya gönderecek mi'" ifadelerini kullandı. 

Göztepeli oyuncular, maç sırasında büyük tedirginlik yaşarken teknik direktör Metin Diyadin'in de karşılaşma için federasyona tepki gösterdiği öğrenildi. Diyadin'in, "Bizim işimiz sadece futbol oynamak. Ancak Cizre Stadı'nda bu pek mümkün olmadı. Federasyonun daha dikkatli olması gerekir" dediği öğrenildi.

Sarı kırmızılı yöneticiler ise federasyonunun belirlediği statta oynadıklarını belirttiler, "Biz talimatlara uyduk. Ancak buralara gelecek rakip takımların işi hiç kolay değil. Mutlaka önlemler alınmalı" görüşünü savundular.(DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası