Ege Postası
Geri

​Kılıçdaroğlu’ndan Gülen yanıtı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cemaat operasyonu kapsamında Fethullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararını değerlendirdi
​Kılıçdaroğlu’ndan Gülen yanıtı
Haberler / Yerel Politika
21 Aralık 2014 Pazar 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği (TEGED) ile İzmir Tunceliler Platformu’nun, maddi imkandan yoksun öğrencilere burs sağlama amacıyla İzmir Arena’da düzenlediği etkinlikten ayrılışı sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından İstanbul merkezli “paralel yapı” soruşturması kapsamında Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin soru üzerine açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
'Bunların politikası, malı götürme politikası'‘Bunların politikası, malı götürme politikası’ 
“Hiçbir zaman suçlu potansiyel suçlu veya olası suçluyu savunmak ya da yermek gibi bir düşünce içine girmedik. Bizim tek dediğimiz şudur; eğer bir yerde hukukun üstünlüğü varsa hukuk çerçevesinde sorgulama yapılırsa buna hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum, biz de itiraz etmeyiz ama sırf intikam almak, öç almak duygusuyla eğer bir şeyler yapılıyorsa bu doğru değildir.”
Gülen'i yakalama kararı dünya basınındaGülen’i yakalama kararı dünya basınında

4 ESKİ BAKAN
Kılıçdaroğlu, “TBMM’de çalışmaları rapor aşamasına gelen Dört Eski Bakan ile İlgili Soruşturma Komisyonu’nun söz konusu bakanların yüce divana sevki yönünde görüş belirtmemesi halinde partisinin tutumunun ne olacağı” yönündeki soruya da şu karşılığı verdi:
“Orada kamuoyu kararını vermiş durumda. Kimlerin suçlu olup olmadığını, kamuoyu biliyor. Parlamentonun orada yapacağı sadece usulen bir çalışmadır. Olması gereken şudur; dört bakanın da ‘bizi yüce divana gönderin, biz aklanmak istiyoruz’ diye bir düşünce ifade etmeleri gerekir. Olması gereken de budur. Geçmişte parlamentoda buna benzer olayları yaşadık.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası