Ege Postası
Geri

​Meteoroloji'den çok şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji yurdun bazı illerinde kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. İzmir’in özellikle güneybatı ilçeleri olan Güzelyalı, Bornova, Kemalpaşa, Bayındır, Gaziemir, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Buca, Menderes, Urla, Çeşme, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Tire'de yağış etkili olacak.
​Meteoroloji'den çok şiddetli yağış uyarısı
Haberler / Ege
14 Kasım 2014 Cuma 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR – İzmir ve Aydın'ın bazı ilçeleri için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun güneybatı kesimlerindeki yağış, bugünden itibaren İzmir'in güneybatı ilçeleri olan Güzelyalı, Bornova, Kemalpaşa, Bayındır, Gaziemir, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Buca, Menderes, Urla, Çeşme, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Tire'de etkili olacak.
İzmir'in Selçuk, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır ve Torbalı gibi doğu ilçelerinde de sağanak yağış görülecek. Ayrıca, Aydın'da Didim ve çevresinde 100 kilo ve üstü, Aydın Merkez, Söke, Koçarlı, Karpuzlu, İncirliova ve Germencik çevrelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor.
 
Denizlerde ise rüzgarın güneydoğudan 3 ila 5, Antalya Körfezi açıklarında 6 ila 7 kuvvetinde esmesi, dalganın da 1 ila 3 metreye ulaşması bekleniyor. Hava çok bulutlu yer yer sağanak, gök gürültülü sağanak yağışlı, görüş ise orta, yağış da zayıf olacak.
 
MARMARİS'İ YARIM SAATLİK SAĞANAK FELÇ ETTİ
 
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde dün gece sağanak yağış yaşamı felç etti. Kapalı çarşı göle döndü, ilçedeki ana cadde ve sokaklar sel suları ile kapandı.
 
Marmaris'te dün aralıklarla devam eden yağış akşam saatlerinde şiddetini artırdı. İlçenin alışveriş merkezi olan kapalı çarşı göle dönerken birçok işyerini su bastı. Kapalı dükkanlarını açan işletmeciler suları kendi imkanlarıyla tahliye etti. İlçenin ana güzergahı olan Kemal Ergin, Datça Yolu, Cumhuriyet, Atatürk ve Yunus Nadi Caddesi'nde tıkanan rögarlar nedeniyle göle döndü, yollarda trafik aksadı, hasarlı kazalar meydana geldi. Sağanak sırasında 2 trafoda çıkan yangın söndürüldü.
 
Yağış sırasında bölgedeki seralar da zarar görürken Marmaris- Muğla, Marmaris- Datça ve Marmaris- Turunç karayollarında yumuşayan zeminden yola düşen kaya parçaları ulaşımı aksattı.

BODRUM SULAR ALTINDA
 
Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece geç saatlerde başlayan sağanak yağış bir çok mahallede su taşkınlarına sebep oldu.
 
İlçe merkezi başta olmak üzere Konacık, Bitez, Ortaket ve Turgutreis mahallelerinde birçok sokak ve cadde dereye döndü. Bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Dereye dönen sokaklar belediye işçileri tarafından temizlenmeye çalışıldı.
 
Yaklaşık bir saat süren yağmur nedeniyle Azmakbaşında bulunan Dere Sokak ise tamamen yağmur suları ile doldu. Vatandaşlar sokaklarda karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. Bir çok rögar kapağı su taşkınları nedeniyle yerinden çıktı. Altyapı eksikliğine dikkat çeken vatandaş ise göle dönen sokaklardan yüzerek eve gideceklerini anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası