Ege Postası
Geri

​Sınır karıştı, Türkiye’ye geçişler durduruldu

Suruç ilçesinde, Türkiye tarafında sınırı geçen Suriyelileri bekleyen grubun taş atması üzerine güvenlik güçlerince biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.
​Sınır karıştı, Türkiye’ye geçişler durduruldu
Haberler / Genel
21 Eylül 2014 Pazar 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suruç ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan Suriyelilerin sınırdan Türkiye'ye geçmesini takip eden grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.
 
Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Mahallesi'nden Türkiye tarafına alınıyor. Türkiye tarafından geçişleri izleyenlerin sınır hattına yaklaşması üzerine güvenlik güçleri, bu kişileri uzaklaşmaları için uyardı. 
Gruptakilerin, taşla karşılık vermesi üzerine jandarma ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bölgede bulunan HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk gerginlik nedeniyle askeri yetkililerle görüştü.
 
Bu arada, çıkan gerginlik nedeniyle Suriye tarafından Türkiye'ye geçişler durdu.(AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası