Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SKM'ye Yıldırım damgası…
Mithat Umutoğulları
YAZARLAR
23 Eylül 2015 Çarşamba

SKM'ye Yıldırım damgası…

Geçtiğimiz günlerde “AK Parti’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” yazımda dile getirdiğim ve AK Parti’de yaşanabilecek sıkıntıları dilim döndüğünce kaleme almaya çalışmıştım.
 
Özellikle Binali Yıldırım’ın aday gösterilmesinden hemen sonra İl Başkanlığı’nda dengeler değişti. SKM’de olağan üstü bir çalışma başladı…
 
Çalışma modeline baktığımızda tam anlamıyla bir “Atilla Kaya” çalışma modeli…
 
Bu çalışma temposunun tek bir anlamı var Binali Yıldırım direksiyona geçti demektir.
 
Şimdi Binali Yıldırım’ın İzmir’e gelmesinden AK Parti içinde dengelerin değişeceğini daha önceki yazımda da ifade etmiştim. Geçtiğimiz dönem de yapılan acemilikler olmayacaktır.
Ve seçim planlaması yapılırken AK Parti içinde oluşan görev dağılımında bir çok durum da dahil olacaktır.
 
Bunu neden söylüyorum İl Başkanı Delican’ın geçtiğimiz seçim Binali Yıldırım’a karşı olan tavrı ve yaptıkları kesinlikle unutulmayacaktır. Peki,  nedir bu sıkıntılar'
 
 Şimdi sıkıntıların bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum…
 
Geçtiğimiz yazımda İl Başkanı Bülent Delicen ile ilgili Binali Yıldrım’ın medya temsilcileri ile yaptığı toplantıya katılmadığını yazmıştım.
 Zaten Delican ile Yıldırım arasında yaşanan soğukluğun ilk kıvılcımı orada çakmıştı.
 
 O dönem İl Başkanı Bülent Delican Türkiye’nin en başarılı bakanlık koltuğuna uzun süre oturmuş ve İzmirlilerden 1 milyon kişinin oyunu alan kişiyi nasıl yok saydığını sizinle paylaşmak istiyorum.
 
Vereceğim tarihe dikkat etmenizi istiyorum…
 
Tarih 04.06.2015 Binali Yıldırım’ın Bayraklı İlçe Binası önünde mitingi var o günü çok iyi hatırlıyorum mitinge il başkanlığı destek vermemişti. Ve Yıldırım’a en büyük destek civar ilçelerden gelmişti. Yapılan miting sabotajlara rağmen beklenen kalabalığa ulaşmıştı.
 
Bayraklı’da yapılan mitinge İl Başkanı Bülent Delican son dakika katılmıştı. Peki, Delican’ın katılmama nedeni neydi, çok yoğun bir seçim programıydı ya da bir organizasyondan dolayı değil, ne tesadüftür ki, İl Başkanı Bülent Delican 04.06.2015 tarihinde 19.30’da yani miting saatinde Ege TV Ana Haber canlı yayın konuğu oluyor.
 
Bu dönem yapılanlar Binali Yıldırım ve ekibi tarafından tepki ile karşılanmıştı. Ve seçimden hemen sonra Yıldırım’a yakın olan isimlerin büyük bir bölümünü tasfiye etmişti.
 
Zaten mitingin olduğu gün yine ne tesadüftür ki; milletvekili adayı Esra Aladağ, Necip Nasır, Mehmet Deniz Şimşek, Gözde Keskin, İbrahim Turan gibi isimlerin İzmir’deki televizyon programları vardı.


 
Bu dönem aday olan Yıldırm’ın bu yapılanları asla ama asla unutmayacağını ve bu nedenle Bülent Delican’ın seçimlerde çok aktif olmayacağını düşünüyorum. Yani İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay’a yaptığı gibi pasif bir durumda tutacaktır.
Binali Yıldırım cephesinden bunlar yaşanması beklenirken, Delican cephesinde neler olacak.
 
Şimdi bir şeyi çok merak ediyorum, geçtiğimiz seçim çalışmalarında Binali Yıldırım ile çok fazla görüntü vermeyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican acaba bu seçimde nasıl bir çalışma yapacak. Yine aynı şekilde çalışma programına devam mı edecek yoksa Yıldırım’ın yanında gölgesi gibi takip mi edecek'
 
Yani eski Bakan ile görüntü verecek mi'
 
Şimdi kaseti başa saralım, bundan 3 ay önce medya temsilcileri ile bir araya gelen Binali Yıldırım’ın o gün toplantısına katılmayan Delican, Yıldırım’ın Pazartesi günü medya temsilcileri ile bir araya geleceği toplantıya katılacak mı'
 
Eğer Sayın Bülent Delican o toplantıya katılırsa benim kendisine sormak istediğim iki sorum var orada kendisine soracağım…
 
Ben bu süreçte SKM dahil seçimde AK Parti’nin en önemli kozlarından olan Binali Yıldırım’ın SKM’sini kendi ekibinin dışında hiçbir şekilde İl Başkanlığı’nın organizasyonuna müdahale edemeyeceğini net bir şekilde söyleyebilirim…
 
Çünkü Delican ile birlikte ekibinin de sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorum…
 
Zaten Delican’ın görev yaptığı süreye baktığınızda ekibinde kimlerin olduğunu anlamanız mümkün değil. İl başkanının her dönem yanında farklı isimler var. 
Bu isimler ile ilgili söyleyeceğim tek kelime  “tabiri caizse”  her devrin adamları.
 
Şimdi geçtiğimiz seçimde Binali Yıldırım’ın aday olmadığı ancak seçim çalışmaları için İzmir’e geldiğinde koltuk sevdası olan bu isimler neredeyse Binali Yıldırım’ın hiçbir etkinliğine katılmadıklarını biliyorum. Şimdi bu isimler eski Bakan Yıldırım’ın etrafından fır dönüyor desek yanlış olmaz. Destek olmaya çalışıyorlar.
 
Peki, kim bu isimler…
 
Dün Binali Yıldırım’ın mitingine katılmayanlar şimdi SKM’de Binali Yıldırım’a çalışıyorlar...
Bülent Delican’ın prenslerinden olan Nazmi Yılmaz, Ömer Gültekin, Avukat Ali İhsan Şahin gibi isimler o dönem Binali Yıldırım ile ilgili tek bir çalışma yapmazken şimdi arı gibi çalışıyorlar…
 
Peki, ne değişti…
 
Rüzgar Binali Yıldırım’a doğru esmeye başladı ve bu isimlerde yelkenleri bu tarafa doğru açmışlar. Peki, bu neyi değiştirir.
Bence hiç bir şey değiştirmez, Yıldırım ve ekibi bu isimleri çalışma ekibinin içindedahil etmeyecektir.
Bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim… Ve önümüzdeki günler bunu çok net göreceğiz.
 
Gelelim Delican’ın prenslerinden sonra prensesine…
 
Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin…
Kadın Kolları Başkanı Keskin’in alanda olmadığı ve sadece fotoğraflar da olduğu AK Parti teşkilatında dilden dile dolaşıyor.
Özen Kızılırmak’tan sonra görev alan Gözde Keskin göreve başladığından beri teşkilat içinde sıkıntılar ve tartışmalar bitmiyor.
 
Kadın Kolları Başkanı Keskin’de Delican’a yakın olan isimler gibi geçtiğimiz dönem Binali Yıldırım’ın nerdeyse hiçbir programına katılmadı. Hatta o da İl Başkanı Bülent Delican gibi Binalı Yıldırım’ın Bayraklı’da olan mitingine destek vermek ve orada olmak yerine 04.06.2015 tarihinde saat 18.00’da Ege TV’de televizyon programına katılmıştı.
 
Kadın Kolları Başkanı Keskin seçim sürecinde bir aday gibi televizyona çıkmasına çok anlam verememiştim. Oysa Kadın Kolları Başkanı alanda çalışması organizasyon yapması gerekmez mi'
 
İşte AK Parti’de yaşanan başarısızlığın sebebi böyle her kafadan bir ses çıkmasıydı…
 
Oysa tek yumruk olarak halk ile aday olacak isimleri bir araya getirip parti politikalarını anlatmak gerekmez mi'
 
İl Kadın Kolları Başkanı ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz Şimşek gibi isimlerin adaylardan çok televizyonlara çıkarak ne anlattıklarını çok merak ediyorum.
 
Görevi sokakta çalışmak olan bu isimlerin televizyonlarda kanal kanal dolaşarak şov peşinde koşan yöneticilerin sokakları boş bırakmasından sonra alınan oy bence önemli bir başarı diye düşünüyorum.
 
İşte bu kadar ciddiyetten uzak bir çalışma sürecinin bu dönem profesyonel ve disiplinli bir çalışma ile önemli bir başarı kazanılacağını düşünüyorum.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası