Ege Postası
Geri

"Baskın yapılan yerler suçlu ilan edilmeye çalışılıyor"

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, DHKP-C'ye yönelik operasyon ile ilgili olarak, ''Baskın yapılan yerler, peşinen suçlu ilan edilmeye ve yurttaşın gözünde itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır'' dedi.
Haberler / Güncel
26 Mart 2013 Salı 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AA- Ankara - TBMM önünde basın açıklaması yapan Ekici, dün, iki sendikada yapılan aramaları eleştirdi. Ekici, sendikalara karşı göz dağı verilmeye çalışıldığını ileri sürerek, ''Sendika binalarına güvenlik güçlerince bu şekilde basılması söz konusu dahi olamaz. Bu tür bir uygulamayı yapanlar hakkında derhal soruşturma başlatılır'' ifadesini kullandı.

Güvenlik güçlerinin operasyonunda sendika binalarında 48 kapının kırıldığını iddia eden Ekici, ''Demokrasi, demokratik hak ve özgürlükler adına ne yazıktır ki devletin güvenlik güçleri bunu bir kamuoyu oluşturma yöntemi olarak kullanmaya başlamıştır. Baskın yapılan yerler, peşinen suçlu ilan edilmeye ve yurttaşın gözünde itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Genel-İş Sendikası itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Bu yöntemin artık hukukla ilgisinin olmadığı ve yargısız infaza dönüştüğü kamuoyunca bilinmelidir'' diye konuştu.

Genel-İş Sendikasının itibarını belediye işçilerinin 50 yıllık emeğiyle kazandığını belirten Ekici, polis baskınlarıyla kazandıkları itibarı kaybetmeyeceklerini ifade etti.

Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan da yapılanları kınadıklarını belirttiler.

Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mehmet Şeker, Levent Gök, Musa Çam, Ali Rıza Öztürk de katıldı.

İstanbul'da protesto

 

DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında sendika binalarında yapılan aramalar, Beyoğlu'nda protesto edildi. Taksim tramvay durağında toplanan DİSK üyesi bir grup, pankart açıp slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika merkezlerinin terör üssü gibi gösterildiğini iddia ederek, sendikal mücadelenin hükümet tarafından yasa dışıymış gibi sunulmaya çalışıldığını öne sürdü.

 

Soruşturma kapsamında aranan kişilerin sendikalarla ilgisi olmadığını savunan Küçükosmanoğlu, ''Savaş görüntüsünü andıran operasyonla binayı tahrip eden, bütün kapıları zorla kırarak büyük maddi hasar oluşturan polis, burada ne bulmuştu? Hiçbir şey. Sendika binalarında buldukları, bulacakları tek şey; işçilerin, emekçilerin alın teridir. Sendikamız Genel-İş ve demokratik muhalefet güçlerine karşı yapılan baskı ve itibarsızlaştırma politikalarını kınıyoruz'' dedi. Açıklamanın ardından bir süre Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası