Ege Postası
Geri

Otizme karşı el ele verdiler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Menemen’deki Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkez’ini ziyaret etti. Merkez Müdürü Sadettin Akçi ile Müdür Yardımcısı Yeşim Öktem’in karşıladığı Türkegül Kocaoğlu, daha sonra merkezin 80. Yıl Kongre salonunda veliler ve öğrencilerle bir araya geldi
Otizme karşı el ele verdiler
Haberler / Güncel
25 Mart 2013 Pazartesi 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Merkez Müdürü Sadettin Akçi, desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ettiği konuşmasında, merkez kurulduğu günden beri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük desteğini aldıklarını hatırlatarak, “Bu destek artarak devam ediyor. Buna bağlı olarak da, belki kurulduğunda dünyada 40. sıralarında olan merkezimiz, şu anda gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, dünyada üçüncü ve Avrupa’nın en büyük otizm kampüsü” dedi. Otizm eğitim giderlerinin normal eğitime göre son derece yüksek olduğunun altını çizen Akçi, “Bir çocuğun aylık gideri 4 bin 500 TL civarında. Normal eğitimle kıyasladığımızda, neredeyse 90 bireyin masrafı kadar. Bunun devletle birlikte belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının vereceği destekle yürüyebileceğine inanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Belçika’da incelemeler yaptık. Fiziksel şartlar itibariyle biz onlardan çok çok iyiyiz. Bunda sizlerin desteğine çok büyük bir minnettarlık duyuyoruz. Gurur duyarak ülkemizi orada anlattık” şeklinde konuştu.

Dr. Türkegül Kocaoğlu ise veliler ve öğrenciler ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Müdürümüzün söylediği sözler beni çok mutlu etti. Katkıda bulunmak tabii ki görevimiz. Ama bunun takdir edilmesi çok daha sevindirici oluyor. Emekli çocuk doktoruyum. Otizm hakkında bilgilerimizin çok eksik olduğunu düşünüyorum. Ben bir hekim olarak bile bu hastalığı yeterince tanımıyorum.Ama siz yaşayanlarla beraber gördükçe daha çok bilgi sahibi oluyoruz. Belki daha önce farkındalık azdı. Hep birlikte el ele vererek bu çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız.”

Ziyarette  Dr. Kocaoğlu’na merkezin iş eğitim atölyelerinde öğrenciler  tarafından yapılan ürünler hediye edildi. Daha sonra okulun toplantı salonunda velilerle birlikte fikir alışverişi yapıldı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası